Labdarúgás NB III.

2023.03.26. 19:12

Létfontosságú pontokat szerzett a Füzesgyarmat - videóval

Az egyik közvetlen rivális Hatvan legyőzésével némi levegőhöz jutott az alsóházban felzárkózott a középmezőnyre az FSK a harmadosztályban.

P. B.

Fotó: Erdős Csaba

Az egyik közvetlen rivális, a korábbi békéscsabai tréner Zoran Szpisljak által irányított Hatvant fogadta a labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 27. fordulójában a Füzesgyarmat vasárnap. A vendégek hamar sokkolták a hazai csapatot, mivel első támadásukból gólt szereztek. Néhány perc után magához tért a Gyarmat, amely folyamatosan veszélyeztette a hatvaniak kapuját és egy kezezés miatt megítélt büntetőből korán egyenlíteni is tudtak. Ezt követően egyértelműen az emberelőnybe került FSK volt fölényben és egy fejesgóllal megfordította az állást.

A második félidőben a létszámhátrányban lévő Hatvan átvette az irányítást, nyomás alatt tartotta a sárréti riválist, levegőben lógott az egyenlítés, de a füzesgyarmati kapus, Calin Florin Fildannak többször is jól avatkozott játékba. A meccs végén a Gyarmat szerkezetet váltott, sikerült stabilizálni a védekezést és a hosszabbításban – egy újabb kezezés miatt megítélt 11-esből – még egyszer betaláltak.

Füzesgyarmati SK–FC Hatvan 3–1 (2–1)

NB III.-as mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. V.: Sándor Cs. FSK: Fildan – Raducu, Kis Sz., Achim Á., Szilágyi J. (Soós J., 65.), Bartók, Popescu, Bódis, Orovecz (Pohl, 77.), Achim S., Szabó Bence. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Hatvan: Cellár – Barthel, Bárkányi, Czibolya (Laczik, 68.), Kitl K. (Dinka, 79.), Szabó R. (Soós D., 68.), Karácsony, Szabó Bence (Zsoldos, 46.), Fellner (Tarjáni, 73.), Tarnóczi, Sármány. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. G.: Kis Sz. a 17. és a 91. (mindkettőt 11-esből), Popescu a 31., ill. Fellner a 8. percben. Kiállítva: Karácsony a 16. percben. FSK jók: Fildan, Kis Sz., Bartók, Orovecz, Achim S., Pohl.

Boros Tibor: – Kényszer szülte a taktikánkat és a felállást erre a meccsre, de a végeredmény alapján sikeresen oldottuk meg ezt a helyzetet. Közel sem volt egyértelmű a találkozó végkimenetele, ám végre jól jöttünk ki a kényes szituációkból.

További eredmények: Jászberény–Körösladány MSK 1–5, Putnok–Békéscsaba 1912 Előre II. 1–1, DVSC II.–Kisvárda II. 1–1, DVTK II.–Pénzügyőr 1–0, Vasas II.–Tiszaújváros 1–3, Karcag–BVSC 1–3, BKV Előre–DEAC 1–1, Sényő–Hajdúszoboszló 1–0, Tiszafüred–Eger 1–4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában