Kosárlabda

2023.03.14. 16:55

Kiváló játékkal nyert Egerben a Békéscsaba

G. P.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A szezon egyik legjobb játékát nyújtva aratott újabb győzelmet a Békéscsaba a hétvégi fordulóban, egri sikerével megerősítette vezető pozícióját az NB II-ben. A Gyula helytállt a BKG-Prima vendégeként, de ez is csak a tisztes vereséghez volt elég.

Eszterházy SC Eger–Békéscsabai KK 65–98 (18–22, 15–23, 20–25, 12–28) 

NB II-es mérkőzés. Férfi. Eger. V.: Takács Z., Lónáth. Békéscsaba: Hajdu 24/3, Kovács J. 23/15, Balog G. 13/6, Milosevics 12/0, Szarvas (11/9). Cs.: Szolevics (12/12), Zsiros 2, Oláh 1, Gura, Scherber. Edző: Lackó Róbert. Betegségek miatt csak kilenc fővel utaztak el a békéscsabaiak Egerbe, de a maroknyi kis csapat az első pillanattól igyekezett demonstrálni, hogy győzni szeretne. Az első kosarat a vendéglátók szerezték, de erre 10–0-val válaszolt a Csaba. Tizenöt percig hullámzó volt a mérkőzés, hol az egyik, hol a másik csapat tudta ráerőltetni akaratát a másikra. A félidőre 12 pontos előnyt épített ki a vendég, köszönhetően a higgadtan végig vezetett támadásoknak. Fordulás után mindent egy lapra feltéve támadtak és védekeztek az egriek, de hiába próbáltak meg bármit, a túloldalon mindenre volt válasz, nem tudtak közelebb zárkózni. Az utolsó negyedben sem változott a helyzet, így a szezon egyik legjobb játékát nyújtva magabiztos győzelmet ünnepelhetett a Békéscsaba.

BKG-Prima Akadémia Debrecen–Gyulai Color KE 100–75(26–9, 29–26, 22–22, 23–18)

NB II, férfi. Debrecen. V.: Domán, Vaszi. Gyula: Marschal 4, Cseman 10/6, Osgyáni 7, Berecz 12, Kiss Á. 24. Cs.: Hajdu 11, Lökös 7. Edző: Hajdu Zoltán János. Alaposan meggyűlt a gyulaiak dolga a hajdúságiak védekezésével. A második negyed elején azonban megkezdték a felzárkózást, Kiss Ádám a pontjaival tett azért, hogy a csapat meccsben maradjon. A második félidőben dicséretesen védekezett a gyulai gárda és a pontgyártásban is remekelt és a harmadik negyedet ki tudta hozni döntetlenre. Az utolsó felvonást jól indította a Prima, s ennek köszönhetően eldöntötte a pontok sorsát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában