Súlylökés

2023.03.05. 17:12

Felemás érzésekkel értékelte az Európa-bajnokságot Márton Anita

Szép lezárása az Európa-bajnokságon elért hatodik helyezése a téli szezonjának – értékelt Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes, tető alatt világbajnok dobóatlétája.

Beol.hu

,,Ez az eredmény azért szép lezárása a téli szezonomnak” Fotó: MTI

Mint megírtuk, Márton az idei legjobb eredményével 18,28 méterre repítette a súlygolyót az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság pénteki döntőjében.

– A felkészülés során volt egy kis mélypont, amiből sikerült kijönni – értékelt Márton Anita a versenyt követően. – A most megszerzett hatodik hely nem rossz, nagyjából ilyen céllal érkeztem az Eb-re, bár helyezésben kicsit közelebb is végezhettem volna a dobogóhoz. Az idei legjobb eredményemnek persze örültem, még ha csak hat centivel is döntöttem meg az előzőt, de kicsit felemás érzéseim vannak, mert a holland ellenfelem csak egy centivel végzett előttem, és tizennégyre voltam az éremtől. Az edzőm, Eperjesi Laci bácsi azt tanácsolta, ne agyaljak ezen. A felkészülés során előjött technikai hibámon sikerült javítanunk, de a mozgás még nem az igazi, nem voltak elég magasak a lökéseim, rendre kimentek a jobb szektorba, holott inkább középre vagy a bal szektorba kéne esnie a golyónak. Ez az eredmény azért szép lezárása a téli szezonomnak – összegzett Márton Anita. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában