Karate

2023.03.14. 11:25

Bucsai karatés helytállás érmekkel

Színvonalas kjokusin karate versenyt, az immár 18. alkalommal sorra került Domenice-kupát rendeztek Horvátországban, Sveta Nedelja-ban. A viadalon 11 ország, 22 klubja és 151 versenyzője vett részt. A Békés Megyei Harcművész Szövetség egyesületei közül a nagy hagyományokkal bíró Bucsa SE karate szakosztályának négy versenyzője lépet tatamira kumitéban, azaz küzdelemben.

Mint szenszei ifj. Gyarmati Imre (4. dan) edző elmondta, Kiss Hanna a serdülő korcsoportban, nehézsúlyban a későbbi győztessel kezdett nagyon erős küzdelemben, amely során betartotta a tréneri utasításokat. Felülmúlva önmagát legyőzte a versenydrukkot, viszont a bírók a szlovén lányt látták jobbnak.

Fábián Hanna junior középsúlyban erőnyerő volt az első körben, a következő küzdelemben erős ütéseinek köszönhetően győzött, majd a döntőben rutinosabb, idősebb ellenfele diadalmaskodott, így ezüstéremmel zárt. Barna Noémi gyermek könnyűsúlyban első versenyén vett részt és az egyik küzdelemben kikapott, majd a második összecsapáson már bátrabb volt és kiválóan küzdött, ami végül bronzérmet ért.

A felnőtteknél nehézsúly B kategóriában nem volt induló, ezért Gyarmati-Juhász Brigitta A kategóriában indult. Az első küzdelemben egy rutinos fekete öves svájci hölggyel kezdett, a „döntetlen szagú” csatában a bírók az ellenfelet látták jobbnak, majd a második küzdelmében kiújult Gyarmati-Juhász lábsérülése.

A versenyen, mint tekintélyes nemzetközi bíró, tevékenykedett sihan id. Gyarmati Imre (6. dan). A bucsaiak összességében biztató teljesítménnyel kezdték el az idei nemzetközi versenyidényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában