Puerto Rico

2023.03.07. 11:04

Az óceán közelében edzettek a gyulai karatésok

Viharsarki mesterek is átadták szakmai tudásukat Puerto Ricóban működő egyesületeknek.

BMH-összeállítás [email protected]

Fotók: Békés Megyei Harcművész Szövetség

A harcművészek életében jelentős helyet szerepet töltenek be a különböző edzőtáborok és szakmai szemináriumok. Ilyenkor alkalom nyílik a hibák kijavítására, a technikák egységesítésére, más klubok és harcosok megismerése, nem mellesleg ezek az összejövetelek segítik a klubok közötti barátság kialakítását és fejlesztik a közösséget.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség beszámolója szerint a Gyulai Karate Egyesület két mestere, szenszei Torma György (8. dan) és szenszei Baracsi István (5. dan) Puerto Rico karatésait segítette szenszei Sáfár László (10. dan) irányításával.

– Igen hosszú repülőút után a napokban tértünk Puerto Ricóból – Baracsi István a nem mindennapi túra kapcsán. – Az utazás apropóját egy, az óceánon túli edzőtábor adta. Nemrég a – Puerto Ricóban is népszerű – sotokan karatéval foglalkozó egyesületek keresték meg a szövetségünket, hogy szakmailag járuljunk hozzá a munkájukhoz, illetve kifejezték abbéli szándékukat is, hogy csatlakoznának az A. J. K. A. nemzetközi szövetséghez. Megkeresésükre reagálva a világ számos országából utaztunk el a karibi országba.

Magyarországról hárman vettek részt a táborban. Az A. J. K. A. International vezetője, Sáfár László Nagykanizsáról, valamint Torma György és Baracsi István Gyuláról.

– Az edzések alapját a testfordulás és a testmozdulás adta – folytatta Baracsi szenszei. – Az ezekre épülő feladatok a sotokan karate egy olyan szegmensét mutatják meg, amelyek nélkül elképzelhetetlen a jó és hatásos karate. A szellemileg és fizikailag is kimerítő edzések mellett betekintést nyertünk a helyi kulináris és egyéb értékekbe is. Az időeltolódás és a hihetetlen hosszú repülőút nem könnyítette meg a dolgunkat, de az óceán közelében töltött edzések minden kellemetlenséget feledtettek velünk.

Baracsi István szerint a kezdeményezés elérte a célját, továbbá elmondta, hogy a Puerto Ricói szervezők idén nyáron tiszteletüket teszik hazánkban, a jelentős múlttal rendelkező, minden évben Gyulán sorra kerülő országos edzőtáborukban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában