Kézilabda

2023.03.18. 20:57

A végén mentett pontot az Orosháza

A végig hátrányban lévő ONKC az utolsó fél percben tartott otthon egy pontot a másodosztályban.

P. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az utóbbi hetekben kiváló formát mutató, sorozatban négy sikernél tartó és a tabellán az előkelő ötödik helyre fellépő Orosháza az alsóházi, a 15 csapatos ligában 13. Tempo KSE-t fogadta a női kézilabda másodosztályban. Az elképesztő hajrával véget ért mérkőzésen újfent kiderült, hogy a papírforma mit sem ér a sportban.

A vendég fővárosiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést és folyamatosan három-négy góllal vezettek az első félidőben mindössze hétszer eredményes ONKC-val szemben.

A második játékrész első tíz perce már szorosabban alakult, a hazaiak feljebb zárkóztak, de egyenlíteni nem tudtak. A meccs utolsó öt percére fordulva is hárommal vezetett a Tempo. A hajrában azonban Kenyeres Barbara találataival utolérte riválisát az orosházi együttes. A sorozatban harmadik Kenyeres-góllal 26 másodperccel a vége előtt 21–21 lett az állás, ám a slusszpoén még hátra volt – a vendégek hétméterest harcoltak ki, amit azonban a büntető előtt Szőke Szonja helyett a kispadról beszálló Bálint Anna (már időn túl) a kapufára tolt, egy pontot megmentve orosházi csapatának.

Oxxo Energy Orosházi NKC–Tempo KSE 21–21 (7–11)

NB I. B-s női mérkőzés. Orosháza, 150 néző. V.: Hornyik, Zörgő. ONKC: Bálint A. – Moharos 2, Vörös 2, Zavaczki 3 (1), Ács, Kenyeres B. 4, Iván E. 6. Csere: Szőke (kapus), Mikula, Gara, Baráth, Bedron 2, Bíró 2. Vezetőedző: Morva Zoltán. Tempo legjobb dobók: Hegedűs 6 (2), Hudra 6 (2). Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4.

Morva Zoltán: – Nehéz értékelni a találkozót, nagyon ideges voltam a lefújás után. Ha a mérkőzés egészét nézem, akkor nem érdemeltük meg ezt a pontot. Azonban, ha az utolsó négy percet nézzük, akkor már más a helyzet. Úgy tűnik, mindig úgy alakul, hogy a Tempo ellen esik vissza a teljesítményünk, elkényelmesednek a lányok. Ellenfelünk a bennmaradásért küzd, szívós, harcos, agresszív csapat, jó tempóban kézilabdázik, sok sikert kívánok nekik. Nekünk jókor jött ez a pofon, mert nem szeretném, ha a játékosaim azt éreznék, hogy már vége a bajnokságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában