Kézilabda – Magyar Kupa

2023.02.22. 20:20

Szoros csata után búcsúzott a Békéscsaba a Vác ellen - galériával, videóval

Csak apróságok döntöttek arról, melyik együttes jut be a legjobb nyolc közé az MK-ban.

P. B.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Praktiker-Vác 22–24 (11–13)

Fotó: Bencsik Ádám

Egy kupamérkőzés mindig más. A sport, kiváltképp a csapatsportok világában ez már egy unalomig elcsépelt, ordas közhely. De ettől még igaz. 

A Békéscsabai Előre NKSE és a Vác női kézilabdacsapata múlt csütörtökön a bajnokságban mérkőzött meg a Dunakanyarban és a váciak már az első félidő végén tetemes előnybe kerülve nagyon simán, 13 góllal (35–22) győzedelmeskedtek. Szerda este a csabai városi sportcsarnokban a Magyar Kupa keretein belül találkoztak a felek, a meccs tétje a legjobb nyolc közé jutás volt. A lila-fehérek az előző összecsapáson öt játékost is nélkülöztek, a kapus Szabó Dóra és a balszélső Kukely Klára sérülés, a jobbszélső Andróczki Flóra, a beálló és csapatkapitány Giricz Laura, illetve az átlövő Kiss-Walfisch Mercédesz betegség miatt hiányzott. Az MK-csatára Giriczet és Walfischt már be tudták nevezni a hazaiak és ott volt a meccskeretben Gadányi Maja is – a másodosztályú Algyőtől az idény végéig szerződtetett kapus érkezését a mérkőzés előtti percekben jelentette be hivatalosan az ENKSE. 

Egy kupameccs tényleg más, a bajnokihoz képest sokkal kiegyenlítettebb csata zajlott a pályán. Az álmoskásan és lassan csordogáló játékba olykor hajmeresztő hibák és megoldások csúsztak be mindkét részről. Az ugyanakkor örömteli fejlemény volt, hogy az Előre ezúttal abszolút egyenrangú ellenfél volt, a váciak kettővel többel nem tudtak elhúzni. 

A szünet után sorozatban három találattal fordított a Csaba a csaknem hét és fél percig gólképtelen vendégekkel szemben. Az előny sajnos nem tartott sokáig, a magát megrázó rivális gyorsan ismét ellépett hárommal. Felgyorsult a játék, élvezetesebb lett a meccs és bár egyszer még vissza tudtak zárkózni a hazaiak, az utolsó tíz percre megint a hibákra hatékonyan lecsapó vendégek fordultak háromgólos fórral és innen már nem volt visszaút, az utolsó percekben több csabai ziccer is kimaradt.    

Szoros mérkőzésen apróságokon múlott csak, hogy bravúrt érjenek el a lila-fehérek, akik a hajrában kulcspillanatokban nem koncentráltak kellően, ettől függetlenül erre a játékra és küzdésre lehet építeni a bajnoki bentmaradásért zajló tavaszi fordulók során. 

Az ENKSE legközelebb szombat este Székesfehérváron, az Alba FKC ellen lép pályára a bajnokságban. 

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Praktiker-Vác 22–24 (11–13) 

Magyar Kupa, nők, 4. forduló. Békéscsaba, városi sportcsarnok, 500 néző. V.: Őri, Ónodi. 

Békéscsaba: Razum – Horváth G. 2, Lanistanin 2, Bucsi 4, Mayer Sz. 1, Gyimesi 2, Hajai. Csere: Gadányi, Madera-Domokos (kapusok), Termány 3, Vámosi 4 (4), Bencsik B. 1, Török F., Borbély M. 1, Kiss-Walfisch 2. Vezetőedző: Papp Bálint. 

Vác: Csizmadia F. – Diószegi 5, Ferenczy F., Helembai F. 2, Kuczora 11 (4), Marincsák 2, Schatzl Natalie 2. Csere: Pásztor B. (kapus), Kurucz Aida, Kovács Anikó 2, Kovalcsik, Bencsik D. Vezetőedző: Herbert Gábor. 

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 8. p.: 3–4. 14. p.: 6–5. 18. p.: 8–8. 21. p.: 8–10. 26. p.: 9–11. 36. p.: 14–13. 40. p.: 14–16. 44. p.: 17–18. 49. p.: 18–21. 56. p.: 21–23. Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4. Továbbjutott: a Vác. 

Papp Bálint: – Elismerésem a Vácnak a továbbjutáshoz. Mi is szépen helytálltunk. A második félidőben az ellenfél kihasználta a hibáinkat és kitartott az előnye a végéig. Helyenként mutattunk biztató megoldásokat, jól küzdöttünk, felvettük a versenyt. Ha kicsit okosabbak vagyunk, akkor még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.  

Herbert Gábor: – Mindkét csapatnak jár a gratuláció a küzdés miatt. A játék küzdő jellege dominált. Nem kézilabdáztunk jól, de tartásból jelesre vizsgáztunk, nagyon büszke vagyok a lányokra. Rendkívül fáradtan és meggyötörve, de elértük a célunkat, ez a legfontosabb.  

Vélemények 

 Kiss-Walfisch Mercédesz, az ENKSE átlövője: 

 

Örülök, hogy lehetőséget kaptam. Nagyon küzdős mérkőzés volt, ha kicsit higgadtabbak vagyunk bizonyos szituációkban, akkor meg tudtuk volna fordítani a meccset. Szépen helytálltunk, emelt fővel jöhettünk le a pályáról. 

 

Kovács Anikó, a Vác irányítója: 

Tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű meccsre, tisztában voltunk azzal, hogy a végsőkig küzd majd a Békéscsaba. Sikerült kijavítanunk a hibáinkat, ezért tudtunk nyerni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában