Kézilabda – NB I. B, nők

2023.02.25. 21:50

Orosházi bravúr az éllovas ellen

Kiváló teljesítménnyel múlta felül az ONKC a feljutásra pályázó Vasast a másodosztályban.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az idén eddig hullámzóan teljesítő Orosházi NKC az éllovas és az első osztályú feljutásra jó esélyekkel pályázó Vasast fogadta a női kézilabda másodosztályban szombat este. A felek ősszel a fővárosban 25–25-ös döntetlent játszottak egymással – az ONKC ezúttal annál is nagyobb bravúrt ért el!

A balszélső Ludvig Krisztina sérülése miatt a 16 éves Jáhn Krisztina ismét bekerült az orosházi keretbe és a fiatal tehetség gólerős játékkal hálálta meg a bizalmat. A teher nélkül pályára lépő hazaiaknak jelentős fizikai fölénnyel kellett megküzdeniük, nehezen találták meg a rést a vendégek védőfalán, amelyet szinte lehetetlen volt átlőni. Szélről azonban sebezhetőek voltak a fővárosiak. A fordulatos első félidő végén az ONKC vonulhatott előnnyel pihenőre.

A második játékrész elején már néggyel lépett el a vendéglátó együttes, amely nagyot küzdve, fegyelmezett kézilabdával és védekezéssel végig meg tudta őrizni az előnyét.

A fővárosi piros-kékek 19. idénybeli meccsükön csupán másodszor maradtak alul, míg a viharsarkiak bravúrgyőzelmükkel feljöttek a hatodik helyre a 16 csapatos ligában. AZ ONKC jövő szombaton a Gárdony-Pázmánd ellen gyarapíthatja pontjai számát, szintén hazai környezetben.

Oxxo Energy Orosházi NKC–Vasas SC 27–24 (15–13)

NB I. B-s női mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Csányi, Gadányi.

Orosháza: Bálint A. – Jáhn 7, Baráth 2, Zavaczki 3 (2), Ács 2, Kenyeres B. 4, Iván E. 3. Cserék: Szőke (kapus), Vörös 3, Mikula, Moharos, Gara, Bíró P. 3, Prozlik, Patyi, Bedron. Vezetőedző: Morva Zoltán. A Vasas legjobb dobói: Lengyel E. 6 (1), Domokos D. 4. Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Morva Zoltán: Nagyszerű csapat, nagyszerű győzelem, nagyszerű szurkolótábor!

Penszki Gergely: – A hazaiak nagyon okosan használták ki a hibáinkat. Tizenhárom tiszta gólhelyzetet hagytunk ki, emellett rengeteg támadást kapura lövéssel sem tudtunk befejezni az eladott labdák miatt. A hibák miatt fokozatosan visszaesett a lányok önbizalma is, nem volt vezérünk és nyerő emberünk a pályán, pedig általában egyszerre több is szokott lenni. Az akarattal, a szívünkkel nem volt baj, azonban kis figyelem, koncentráció hiányzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában