Atlétika

2023.02.20. 17:10

Két arany- és egy ezüstéremmel gazdagodtak a csabaiak

Remek formában készül az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságra Márton Anita.  A magyar atlétika első és eddig egyetlen világbajnoka a hétvégi nyíregyházi 49. Fedett pályás atlétikai magyar bajnokságon 17,68 méterrel megnyerte a női súlylökést. Mint arról beszámoltunk, a még ifjúsági korú Kovács Alexandra is bajnok lett, aki a 3000 méteres gyaloglásban utasított minden riválist maga mögé.

Gajdács Pál [email protected]

Márton Anita

A békéscsabai küldöttség harmadik bajnoki érmét a mindössze 16 éves Kis Petra Sára szerezte, aki a 800 méteres síkfutásban egyéni csúccsal végzett futamában a második helyen, s az eredmény a két futam összesítése alapján is a második legjobb, vagyis ezüstmedált érő volt.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club igazgatója elégedetten értékelte a csabai szereplést.

– Eredményesen zártuk a hétvégi fedett pályás bajnokságot, két bajnoki cím és egy ezüstérem öregbítette a klubunk hírnevét. Márton Anita kötelező győzelmet aratott.

Kis Petra Sára

– Kovács Alexandra ifiként végig irányította a versenyt, és magabiztosan győzött. Kis Petra Sára az erősebb futamban állt rajthoz, ahol a címvédő elhúzott a mezőnytől, de a második körben a tizenhat éves Petra ritmust váltott, elment a többiektől, folyamatosan növelte előnyét – mindezt már Kovács Alexandra és Kis Petra Sára edzője, Urbanikné Rosza Mária nyilatkozta. – A célegyenesben is tudott újítani, így ezzel a szép futással, egyéni csúccsal szerezte meg élete első ezüstérmét a fedett pályás ob-n.

A Kopp Békéscsabai AC jobb eredményei. Női. Súlylökés. Bajnok: Márton Anita (edző: id. Eperjesi László) 17,68 m. 3000 m-es gyaloglás. Bajnok: Kovács Alexandra (edző: Urbanikné Rosza Mária) 13:45,71, 4. Bor Bernadett 14:48,07. 800 m: 2. Kis Petra Sára 2:09,89. Férfi. 400 m: 8. Steigerwald Ernő 49,65. 5000 m-es gyaloglás: 4. Bor Benjámin 23:45,04.

A fedett pályás ob-n egy majdnem 40 éves országos csúcs dőlt meg, a 200 méteres síkfutásban Máté Tamás, az FTC versenyzője 20,75-tel győzött. Majdnem egy tizedet faragott Nagy István 1985-ben futott 20,84-es csúcsából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában