Kézilabda

2023.02.21. 11:09

Ismét a Vác vár az Előre NKSE csapatára

Szerda este 18 órától a Magyar Kupában a negyeddöntőbe jutásért küzd meg egymással a házigazda Békéscsabai Előre NKSE és a Vác. Folytatódnak a váci napok az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapatánál.

P. B.

Forrás: MW-archív

A lila-fehérek múlt csütörtökön a női élvonalban vendégeskedtek és maradtak alul bántóan simán, 35–22-re az NB I.-es élcsapat, Európa-liga-csoportkörös Praktiker-Vác otthonában. Szerda este 18 órától – immár a békéscsabai városi sportcsarnokban – pedig a Magyar Kupa negyedik fordulójában csapnak össze a felek.

Mindenképpen tanulnunk kell a múlt csütörtöki mérkőzésen elkövetett hibáinkból és javítani azokat

 – szögezte le a kupameccs előtt hírportálunknak nyilatkozva Papp Bálint, a Békéscsaba vezetőedzője. – 

Könnyen megadtuk magunkat,  visszarendeződésben nem "találkoztunk" a váciakkal, nem állítottuk meg őket, támadásban pontatlanok voltunk és a hibákból gólokat kaptunk, ezen mindenképpen javítani kell. Pontosabb és gördülékenyebb támadójátékra lesz szükségünk, hogy sikerüljenek a befejezések. Felállt falas védekezésben több agresszivitás kell tőlünk és a jobb kapusteljesítmény is elengedhetetlen. Remélem, felfogásban is mást nyújt a csapat a szerdai mérkőzésen és itthon a szebbik arcunkat mutatjuk majd.

Az ENKSE-nél hosszabb távon kidőlt az egyaránt sérült balszélső, Kukely Klára és a junior-Európa-bajnok kapus, Szabó Dóra. Nem könnyítette meg a felkészülést, hogy a keretből többen is megfázással küszködnek, a jobbszélső Andróczki Flóra, a beálló és csapatkapitány Giricz Laura, illetve az átlövő Kiss-Walfisch Mercédesz már a múlt heti, váci találkozón sem állhatott Papp Bálint rendelkezésére. Nagy kérdés tehát, hogy milyen összeállításban tudják felvenni a csabaiak a küzdelmet szerda este. 

Az MK-továbbjutás egy meccsen dől el, döntetlen esetén az idegenben játszó együttes, tehát a Vác jut tovább. A legjobb nyolc között ott van a kupaküzdelmekbe majd csak az ötödik, tehát következő körben bekapcsolódó, címvédő Ferencváros és a Győr, illetve a negyedik fordulóból már továbbjutott az MTK, a Budaörs, a Debrecen, a Siófok, és meglepetésre az Alba Fehérvárt kiejtő, egyedüli másodosztályú együttes, a Szombathelyi KKA. A Török Bódog Női Magyar Kupa négyes döntőjét április 22. és 23. között rendezik meg a tatabányai arénában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában