Kézilabda

2023.02.16. 13:28

Görcsök nélküli játékot várnak Gyulán

Felemás, kissé kaotikus félszezont zárt decemberben a CZ-Gyulasport NKft. női csapata az NB II. Délkeleti csoportjában. A korábbi válogatott Zöldi-Tóth Kata, a 12 ponttal a 6. helyen álló együttes edzője fogalmazott így.

G. P.

CZ-Gyulasport NKFT - Békéscsabai ENKSE

Fotó: Bencsik Ádám-archív

– Nem tudom az okát. A kézilabdapályán is fejben dőlnek el a dolgok, ezért lehetett úgy, hogy egyszer nagyon jól, másszor nagyon rosszul játszottunk – ecsetelte a Békéscsabai Előre NKSE korábbi kiváló beállója. – A Szeghalom és a Mizse KC elleni vereség bánt igazán. A Szarvas ellen ha három napig játszunk, akkor sem nyerünk.

Az edző elmondta, hogy játékosként, de edzőként is mindig a maximalizmus jellemezte, és sokat várt a játékosaitól is.

– Változtatni szeretnék, arra kérem a lányokat, hogy élvezzék a játékot, ne legyen bennük görcsösség se a mérkőzéseken, se az edzéseken. Amikor ősszel három év után újra beszálltam a játékba, élveztem, hogy kézilabdázhattam. Ha elveszítünk egy-egy ki-ki meccset, akkor elfogadjuk, hogy az ellenfél volt a jobb. Nyomást sem akarok a csapatra helyezni, konkrét helyezésről sem beszélünk, azt remélem csak, hogy menjünk feljebb – mondta az edző.

A gyulaiaktól ketten távoztak a tél folyamán, Milyó Alexandra Szarvason, Hős Kata az NB II Déli csoportjában szereplő Rákosmenti KSK-nál folytatja, Kovács Kitti pedig abbahagyta a játékot. Őket két rutinos játékossal, a Csorvásról érkező Gelegonya Renátával és az újrakezdő Bányainé Szabó Renátával igyekeznek pótolni.

A gyulaiak vasárnap este a K. Szeged SE otthonában hasítanak bele a tavaszi szezonba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában