Cselgáncs

2023.02.21. 12:51

Érmeket hoztak haza

Szegeden szerepeltek a békéscsabai BM Kano Judo SE kiválóságai.

BMH-összeállítás [email protected]

BM Kano Judo SE csapata

Forrás: BMH

Szegeden rendezték meg az idei ifjúsági országos bajnokságot, illetve a felnőtt és junior Magyar Kupát. Tizenegy ország több mint 450 dzsúdósa, köztük a békéscsabai BM Kano Judo SE tehetségei is, lépett tatamira az újszegedi sportcsarnokban.

Az ifik viadalán a férfiak +90 kg-os küzdelmeiben Bozó Bence, Kara Bence és Petrovszki Márk állt tatamira. Bozó Bence két magabiztos ippon értékű győzelmet követően az elődöntőbe kvalifikálta magát, ahol a mérkőzésidő leteltével aranyponttal folytatódott a csata. Az összesen nyolc percig tartó meccsen végül Gyáni János tanítványa hibázott, így a bronzéremért folytatta a versenyt. Az éremért klubtársával, Petrovszki Márkkal mérkőzött meg és Bozó ipponnal győzött. Petrovszki egy vesztes küzdelmet követően, vigaszágon küzdött tovább. Két ippon értékű győzelmet követően a Bozó Bnec elleni meccs után a pontszerző ötödik helyen végzett. Kara Bence első mérkőzésén csapattársával, Bozó Bencével szemben szenvedett vereséget, így ő is a vigaszágon mehetett tovább. Két ippon értékű sikert követően a bronzéremért folytatott küzdelemben alulmaradt, így szintén a pontszerző ötödik helyen zárt.

Női –57 kg-ban Szabó Karolina képviselte a BM Kano Judo SE-t. Két határozott ippon-győzelem után a döntőbe jutásért küzdhetett, ám a későbbi országos bajnokkal szemben alul maradt. A bronzmérkőzésen hibát követett el, így most az éremszetrzés elmaradt, Szabó Karolina is pontszerző ötödik lett.

A felnőttek és a juniorok összevont Magyar Kupáján a hazánkban készülő külföldi versenyzők közül is sokan tatamira léptek, így nemzetközivé vált a viadal: tizenegy ország (a magyarokon kívül Burkina Faso, Chile, Jamaica, Kuba, Mexikó, Románia, Szerbia, Tunézia, Ukrajna és Zambia) 167 sportolója harcolt a dobogós helyezésekért.

Női –70 kg-ban a junior-válogatott Sóczó Rebeka lépett a küzdőtérre és a tőle megszokott magabiztossággal mozgott a szőnyegen, alig fél perc alatt hajtott végre akciókat ellenfelein. Két ippon értékű győzelmet követően az aranyéremért küzdhetett meg román vetélytársával. A mérkőzést végig a csabai versenyző irányította, majd egy percet követően ippon értékű dobással lett az aranyérem tulajdonosa.

Férfi –60 kg-ban a csabai egyesület ukrán versenyzője, Horban Artem mérette meg magát. Technikás dzsúdójával fél percen belül búcsúztatta versenytársait, a versenyen csak ippon értékű dobással nyerte mérkőzéseit. Összesen négy győztes mérkőzéssel lett a súlycsoport legjobbja. Férfi –73 kg-ban a junior-válogatott Özbas Yasin képviselte a klubot. Egy győztes és egy vesztes mérkőzést követően a vigaszágon ment tovább. A visszamérkőzés során egy technikás ippon-győzelem után este fél kilenckor került sor a következő küzdelemre. A mérkőzés kiegyenlített volt, aranyponttal folytatódott, ahol Özbas hibázott, így a pontszerzést érő hetedik helyen végzett.

Szentandrászki Gréta női –63kg-ban betegséget követően állt tatamira. Az egyesület elsőéves junior-válogatottja nem tudta versenyzői formáját hozni, pontszerző hetedik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában