Kézilabda

2023.01.25. 15:33

Több sikerélménye is volt az NB II-ben ősszel debütáló békési fiataloknak

Nem szokatlan jelenség, hogy az NB II.-es hazai pontvadászatokba élvonalbeli, vagy másodosztályú együttesek utánpótlás játékosaiból álló fiókcsapatai kapcsolódnak be.

G. P.

Optimum Solar - Békési FKC U23 - Opus Tigáz Hajdúszoboszló

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Az egyik ilyen a Délkeleti csoportban az Optimum Solar-Békési FKC U23-as társulata, amelyben – néhány U23-as korú mellett – zömében U18-as és U20-as kézilabdázók kapnak helyet. A csapat az őszi tizenegy játéknap után a 10. helyet foglalja el, a három siker mellett nyolc vereség a mérleg.

Az első hat fordulóban még Beliczay József irányította a fiatalok munkáját, majd november 5-én a Köröstarcsa ellen már a fiatal szakember, Tar Bence kapott megbízást az edzői feladatok ellátására.

– Tanulságos és nagyon hasznos időszak áll mögöttünk – kezdte Tar Bence. – Nem vagyunk elégedetlenek a szerepléssel, hiszen minden mérkőzésen több pozitívumot is láthattunk a fiataloktól. Számukra az NB II. amolyan gyakorló terep, ahol felnőttek között szerezhetnek értékes tapasztalatokat. A prioritás az U18-as és az U20-as kiemelt bajnokság, ahol a nagy egyesületek csapatai ellen az NB II-ben szerzett tapasztalatokat majd hasznosítani tudják. A legnagyobb örömöt az erős Hajdúszoboszló legyőzése okozta (a Berettyóújfalu és az Újkígyós skalpját szerezték még meg a békésiek – a szerző), s ezek után bíztunk abban, hogy majd itthon a Szolnok ellen is megismételjük ezt a teljesítményt, ám kikaptunk.

A csapat idén korán megkezdte az edzéseket, hiszen a korosztályos bajnokságokban hamarosan folytatódik a pontgyűjtés. Túl vannak már egy Újkígyós elleni felkészülési mérkőzésen, de továbbiakat is terveznek a Kondoros és a Köröstarcsa ellen.

– A tavaszi szezonban szeretnénk azon csapatok ellen győzni, akikkel szemben ősszel is eredményesek voltunk, és még további mérkőzéseket is hozni annak érdekében, hogy feljebb lépjünk a középmezőnybe – fogalmazta meg a reményeit Tar Bence. – Lesz majd egy-két olyan fiatal játékos, akik a keretbe kerülnek. Jó hír, hogy Gábor Bence sérüléséből felépülve visszatér sorainkba. Marad a kettős terhelés, az NB II. mellett a korosztályos bajnokságokban kell helytállnunk, ahol a fiatalabbaktól a final fourba kerülést várjuk, az U20-asoktól pedig azt, hogy elkerüljenek az utolsó helyről.

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában