Labdarúgás

2023.01.03. 10:41

Edzőváltás gazdasági okok miatt a megyei első osztályú Gyomaendrődi FC-nél

Edzőt váltottak a megyei első osztályú Gyomaendrődi FC-nél, a csapattól távozik Tasi Róbert, kinek helyét az ifjúsági csapat edzője, Karászi László veszi át.

G. P.

Fotó: Für Henrik-archív

A váltás oka nem szakmai, hanem gazdasági, de erről már beszéljen Vinkovics Attila, a Gyomaendrődi FC elnöke.

– Az energiaválság miatt az önkormányzat részéről már csak minimális, inkább humán jellegű támogatásra számíthatunk – kezdte a klub elnöke. – Mivel a bevételünk jelentős része a várostól származik, így ez komoly kiesést jelent, de igyekszünk önerőből megoldani a működést. Ezért kellett megválnunk a csapat kispadjára nyáron leülő edzőtől, Tasi Róberttől is, akiben hosszú távon gondolkoztunk. Azért is vállalta el a feladatot, mert ugyan ennyi fiatallal még nem dolgozott együtt, de kihívásnak érezte. Kölcsönösen elégedettek voltunk egymással, de csökkentenünk kell a kiadásainkat, ezért hoztuk meg ezt a döntést. Megpróbáljuk mi előteremteni a működéshez szükséges összeget.

A 39 éves tehetséges szakember, Tasi Róbert szerint már az is felmerült, hogy a GYFC be tudja-e fejezni a bajnokságot.

– Csökkenteni kellett a kiadásokat, ebbe beletartozott a a Nagyszénásról való átjárásom költsége is. Közös megegyezéssel távozom. A klubnál elégedettek voltak a munkámmal, én is jól éreztem ott magam – mondta Tasi, akinek vezetésével a fiatal gyomai csapat 18 ponttal a 7. helyen zárta az őszi szakaszt és mindössze 4 egységgel marad le a 4. helyezett Szeghalom mögött. – A fiatal edző Nagyszénáson a „bozsikos” csoporttal foglalkozik majd, de felmerült egy lehetőség egy megyei felnőtt együttesnél is.

Vinkovics Attilától megtudtuk, hogy Tasi Róbert helyét az ificsapat edzője, a helyben lakó Karászi László veszi át. 

– Karászi László – aki korábban már dolgozott együtt a nagycsapattal és játékosként is jelentős gyomaendrődi múlttal rendelkezik – a felnőtt mellett továbbra is viszi az ifjúsági csapat munkáját is – mondta a klubelnök, aki hozzátette, nem várható mozgás a játékoskeretben. – Igazolni nem fogunk, de távozóról sem tudok.

A csapat már a héten elkezdi a munkát az új trénerrel, hiszen a hétvégén már a megyei teremkupán lesz jelenése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában