Kézilabda

2023.01.03. 15:25

Minden téren fejlődni: ez a cél az ONKC-nál

A női kézilabda másodosztályban hetedik helyen telelő Orosházát irányító Morva Zoltán az eddig megszerzett tizenöt ponttal elégedett, a mutatott játékkal már kevésbé.

Papp Bálint [email protected]

Zavaczki Boglárka

Forrás: BMH

Hat győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel, tizenöt megszerzett ponttal tizennégy fordulót követően a hetedik helyen vonulhatott el téli pihenőre az Oxxo Energy Orosházi NKC a 16 csapatos női NB I. B-ben. A Morva Zoltán által irányított együttes gyakorlatilag fél távnál jár az erős és kiegyenlített második liga 2022–2023-as idényében. A kisebb pihenő jó alkalmat nyújt az értékelésre és azt az egyesület honlapján megjelent elemzés is rögzíti, hogy az ONKC eddig kiszámíthatatlan és kétarcú csapat benyomását keltette, a nagy bravúrok mellett meglepő vereségeket is szenvedett. 

– A hetedik hely mondjuk úgy, elfogadható eredmény. A megszerzett tizenöt ponttal elégedett vagyok, a mutatott játékkal már kevésbé – szögezte le Morva Zoltán a klubhonlapon. – Leültem a lányokkal megbeszélni, mi lehet a probléma. Hamar világossá vált, hogy egyszerűen elizgulják azokat a meccseket, amelyeken mi számítunk esélyesnek. Amikor előzetesen nem mellettünk szól a papírforma, de szeretnénk megmutatni, hogy jó csapat vagyunk, akkor felszabadultan kézilabdázunk. Ilyenkor akár a listavezető Eger ellen is képesek vagyunk magabiztosan nyerni.

A tavaly nyáron kinevezett tréner szerint hiányzik együtteséből egy igazi vezér, aki a pályán a nehéz pillanatokban átlendítené a társait a holtponton. Ettől függetlenül Morvának az összes mérkőzés, amelyen győztesen hagyták el a pályát, örök élmény marad.

– Ha egyet ki kellene emelnem az az Eger elleni hazai derbi. Nagyon jól sikerült a felkészülés, Bálint Anna extra teljesítményt nyújtott a kapuban, de a többiek is betartották azokat az utasításokat, amiket megbeszéltünk – folyatta a vezetőedző, aki elégedett együttese eddigi védekezésével:

– De azt sem mondanám, hogy ne tudnánk még ennél jobban teljesíteni ezen a téren is. A védekezést mindig könnyebb összerakni, mint a támadójátékot, és ha tavasszal a hibákat ki tudjuk javítani még jobbak lehetünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy-két mérkőzést leszámítva stabil volt a kapusteljesítményünk is, amire megint csak építhetünk. Ezzel a védekezéssel egyelőre kompenzálni tudtuk a támadójátékunk hiányosságait.

A kritikus és önkritikus fiatal tréner célja az, hogy minden téren fejlődjön együttese a következő hónapokban.

– A támadójátékunkkal valamit kezdeni kell, mert ez így nem mehet tovább. Rengeteg ziccert hagyunk ki, volt három olyan mérkőzés egymás után, ahol összesen harmincnégyet. Ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak. Sorolhatnám tovább, hogy szélről eredményesebb befejezést várok, illetve nagyon kevés a lerohanásból szerzett góljaink száma. Természetesen nekem is fejlődnöm és javulnom kell, egy-egy vereség után kritikusan értékelni a saját munkámat, és ha valami nem úgy működik, ahogyan elterveztem, akkor azon változtatni.

Az orosházi keret a hételején találkozott újra, a következő időszakban pedig egy mini alapozás következik, napi két edzéssel. Ezt követően visszaállunk a jól megszokott menetrendünkhöz. Az Orosháza január 21-én a Gárdony-Pázmánd vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában