Labdarúgás - Megye II./B

2023.01.10. 16:54

Megragadnának a dobogón a kondorosiak

Nem volt egyértelmű elvárás Kondoroson a dobogó, a zöld-fehér mezes alakulat remek, ponterős játékának köszönhetően mégis a legjobbak között, a Kevermessel pontazonossággal a második helyen telelhet. Janis János fiai az őszi idény nagy részében vezették a megyei II./B osztályú bajnokságot, s ha a végén nem engednek le, még szebb is lehetett volna félévzárás.

G. P.

Forrás: Shutterstock

Fotó:  

Janis János – aki korábban már kormányozta a kondorosiak hajóját – érdeklődésünkre elmondta, hogy nem volt tervben az érmes pozíció megszerzése, ám mivel a csapat nagyon kitett magáért, a remélt hatodik helynél lényegesen előrébb végeztek ősszel. A 10 győzelem, 1 döntetlen mellett mindössze 2 alkalommal kapituláltak (csak a hajrában „kapták” el a csapatot, az újonc Magyarbánhegyestől 4–0-ra az őszi első Kevermestől 3–1-re kaptak ki).

– Nincs nagy titok, a csapat szépen összekovácsolódott, az őszi idény túlnyomó részében erővel is bírtuk, mert a heti szinten megtartott két tréningen jól edzettünk. A végére inkább fejben fáradtunk el – ecsetelte Janis János.

Innentől kezdve már egyértelműen csalódást jelentene, ha lecsúsznának az érmet érő helyről, sőt, még merészebb terveket is szövögetnek Kondoroson.

– Ha már itt tartunk, akkor nem adnánk tavasszal sem alább, éremre pályázunk, mi több, szeretnénk osztályt is váltani. Az A csoportot szívesen bevállalnánk, csapatunk ott is megállná a helyét! – fogalmazta meg a várakozásokat a tréner.

Nagy játékosmozgás Kondoroson sem várható, s bár az átigazolási időszak majd csak január végén kezdődik, egy konkrét erősítésről máris beszámolt Janis János.

– Megegyeztünk Rafaj Patrikkal, akit jól ismerünk, hiszen korábban nálunk játszott. A huszonkét éves játékos Nagyszénásról tér vissza – osztotta meg az információt a szakember.

Az első januári tréningre január 16-án, hétfőn kerül sor. Szabadtéri edzésekkel készülnek majd, hetente háromszor, majd februárban három tesztmérkőzés következik a Mezőmegyer első csapata, az Orosházi MTK-Rákóczi és az Elek ellen. A bajnokságot március 4-én hazai pályán a Kunágotai TE ellen folytatják.



 

A Kondorosi Te felkészülési mérkőzései

Február 11., szombat, 10.00: Kondorosi TE–Mezőmegyer SE

Február 18., szombat, 10.00: Orosházi MTK-Rákóczi–Kondorosi TE

Február 25., szombat, 10.00: Kondorosi TE–Elek USE. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában