Sportlövészet

2023.01.30. 15:32

Légfegyveres lövészversenyt tartottak Szarvason

Pénteken rendezték meg az I. HSK légfegyveres lövészversenyt Szarvason, melynek a helyi Honvédelmi Sportközpont adott otthont. Célja a sportlövészet népszerűsítése és az intézmény küldetésének megismertetése volt.

V. E.

Fotók: Honvédelmi Sportközpont – Szarvas Facebook oldal

Beszámolójukból kiderült, hogy szép számban érkeztek a megmérettetésre nézők és versenyzők egyaránt, nemcsak Szarvasról, de a környező településekről is. Összesen ötvenen vágtak neki a versenynek, három különböző korcsoportban. A rendezvényt a sportközpont létesítménygazdája, Sükösd Attila, valamint a lőtérvezető, Bracsok István nyitották meg.

A három órás verseny kifejezetten jó hangulatban telt, a kora esti órákban tartották meg az eredményhirdetését. Mindhárom csoportban díjazták az első hat helyezettet, valamint külön elismerést kapott a legjobb női és férfi versenyző is.

Első korcsoport eredményei a következők: I. hely Zvara Imola Lilla 161 ponttal, II. hely Kiss Dányl Béla 155 ponttal, III. hely Megyeri Panna 153 ponttal, IV. hely Brachna Vanda 150 ponttal, V. hely Kondacs Regina 139 ponttal, illetve VI. helyen végzett Osztruleczki Bojána 136 ponttal.

A második korcsoportban I. helyen végzett Pozderka Zsombor 185 ponttal, II. helyen Ugrai Nikoletta 178 ponttal, III. helyen Mészáros Zoé 175 ponttal, IV. helyen Dűrgő Csaba 173 ponttal, V. helyen Sziklai Gyula 168 ponttal, VI. helyen végzett Szécsi Lola 167 ponttal.

A harmadik korcsoportban I. helyen végzett azonos pontszámmal Vass Balázs 174 ponttal ill. II. helyen Tóth Pál szintén 174 ponttal (a több tízes lövés döntötte el a helyezést), III. helyen Kohuth András 173 ponttal, IV. helyen végzett Gunda Györgyné szintén 173 ponttal, V. helyen Podoni Anikó 169 ponttal, VI. helyen Budai Viktória 168 ponttal.

Különdíjban részesült a legjobb 18 év alatti női versenyző, Ugrai Nikoletta és a legjobb 18 év alatti férfi versenyző, Pozderka Zsombor. Szintén különdíjas lett a legjobb 18 év feletti női versenyző, Gunda Györgyné, és a legjobb 18 év feletti férfi versenyző, Vass Balázs.

Végül kiemelték, reményeik szerint ezzel a versennyel egy olyan sorozat kezdődött el, amely minden évben megismétlődik és egyre nagyobb számú érdeklődőt és tehetséges fiatalt vonz a szarvasi Honvédelmi Sportközpontba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában