Ökölvívás

2023.01.14. 18:26

Kurtucz Csaba lett a MÖSZ elnöke

Egyhangúlag a békéscsabai születésű Kurtucz Csabát, korábbi hatszoros szupernehézsúlyú bajnokot választották meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnökének a Magyar Sport Házában tartott szombati rendkívüli tisztújító közgyűlésen.

G. P.

Kurtucz Csaba és id. Surman Zoltán

Elődje, a MÖSZ-t 2019 óta irányító Bajkai István decemberben jelezte, hogy nem tudja folytatni a munkát, ezért kellett rendkívüli közgyűlést tartani.

A 40 éves Kurtucz Csaba civilben közgazdász, ökölvívóként szerepelt világ- és Európa-bajnokságon. Még békési színekben 2001-ben világbajnoki 5. lett Belfastban, ahol a későbbi profi világelső Ruszlan Csagajev ellen mindjárt vb-negyeddöntővel mutatkozott be.

Szupernehézsúlyban egykor hatszor is megnyerte az országos bajnokságot, az ezredforduló utáni években vele végződött a magyar csapat összeállítása a világ- és Európa-bajnokságokon, az athéni és a pekingi olimpiától is egy keresztszalag-szakadás tartotta távol. Nemcsak bokszban, hanem például tekvondóban, kick-boxban és kempóban is magyar bajnok. Az NSO szerint a Corvinus Egyetemen nemzetközi gazdálkodás szakon tanult, Pécsett írja a PhD-ját a monetáris politika utóbbi évtizedekben tapasztalt fejlődéséről, dolgozott a Deloitte-nál, most pedig a Citibank alkalmazásában egy német bank jelentéseit készíti a német központi banknak. 

A szavazásra jogosult 101 egyesületből 64 képviselő jelent meg a tisztújításon, s ők egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg a szövetség vezető pozíciójába Kurtuczot, akinek a mandátuma a jövő évi párizsi olimpia végéig szól.

A közgyűlésen a békési Surman Box Club képviseletében Surman Zoltán és idősebbik fia, ifj. Surman Zoltán, a klub alelnöke is részt vett. Idősebb Surman több éven csapattársa volt Kurtucz Csabának a Békési TE, majd a Kecskeméti SC csapatában.

– Csabával a kapcsolatunk jónak mondható és számít a munkámra a jövőben, aminek rendkívül örülök – mondta a közgyűlés után id. Surman Zoltán. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában