Kézilabda – NB I. B, nők

2023.01.27. 20:53

Ismét megtréfálták az újonc pécsiek az Orosházát

A gyenge támadójáték megpecsételte az ONKC sorsát a PEAC otthonában a női kézilabda másodosztályban.

P. B.

Forrás: Shutterstock

A játéknapot megelőzően az utolsó előtti, 15. helyen álló, újonc PEAC otthonában folytatta szereplését a női kézilabda NB I. B-ben az Orosházi NKC. Az elmúlt őszi bajnoki rajton a pécsiek idegenben törtek borsot az ONKC orra alá és vitték el mindkét pontot a Viharsarokból – és a két csapat pénteki esti újabb találkozója után is a baranyaiak örülhettek. 

Kiélezetten küzdelem zajlott a pályán az első percekben. A vendégek az első félidő hajrájára egy öt egyes sorozattal fordítani tudtak háromtalálatos hátrányból, ám az előnyt nem tudták megőrizni. A hazaiak annak dacára is vezetéssel vonulhattak szünetre, hogy tizenkét percig gólképtelenek voltak az első játékrészben. 

A pihenő után rögtön egy újabb, ezúttal tízperces gólcsenddel nyitott a PEAC, ezzel azonban képtelen volt élni a sokat hibázó ONKC (amelyben kiválóan, közel 48 százalékos hatékonysággal védett Bálint Anna), sőt, 13–14-es vendégvezetést követően a pécsiek egy hét egyes rohanással az utolsó öt percre fordulva 20–15-re elléptek, amivel el is döntötték a mérkőzést. 

Az Orosháza jövő szombaton az élvonalbeli Debreceni VSC U19-es együttesét fogadja a második ligában.  

PEAC–Oxxo Energy Orosházi NKC 21–18 (11–9) 

NB I. B-s női mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok, 100 néző. V.: Budai-Bock, Wenzel. ONKC: Bálint A. – Iván E. 2, Kenyeres B., Zavaczki 5 (2), Ács 2, Vörös 2, Ludvig 5. Csere: Szőke (kapus), Mikula, Gara, Bíró P. 1, Baráth, Patyi 1 (1), Bedron, Prozlik. Vezetőedző: Morva Zoltán. A Pécs legjobb dobói: Pál E. 7, Kanyó 5, Péter P. 4 (1). Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 8. p.: 4–4. 13. p.: 7–4. 28. p.: 8–9. 42. p.: 12–13. 47. p.: 15–15. 55. p.: 20–15. Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3. 

Morva Zoltán: – Úgy tűnik, a pécsi csapat a mi „kriptonitunk”. A múlt heti. Gárdony-Pázmánd ellen mutatott játékunknak nyoma sem volt. A védekezésünk ezúttal is jól működött, de támadásban hatástalanul kézilabdáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában