Kézilabda – NB I., nők

2023.01.13. 20:10

Hiába a biztató csabai első negyvenöt perc, kikapott az ENKSE - galériával

A hajrára szétesett az ENKSE az év első bajnoki mérkőzésén Kisvárdán.

Fotó: Gazdag Mihaly

Kisvárdán játszotta idei első mérkőzését a női kézilabda NB I.-ben újonc Békéscsabai Előre NKSE. A lila-fehérek benevezték az egy ideje már újra társaival készülő Kiss-Walfisch Mercédeszt is a találkozóra – a kiváló átlövő 2021 nyarán székesfehérvári és érdi kitérők után tért vissza nevelőegyesületébe, ám gyermekáldás miatt eddig még nem lépett pályára ismét csabai színekben.

Stabil védekezéssel és lendületes támadásokkal kezdett a Csaba, amelyben Marina Razum remekelt az első félidőben: a horvát hálóőr több kiváló bravúrja mellett egészpályás gólt is lőtt az üres hazai kapuba. Többször is el tudott húzni három találattal a Előre a többet hibázó hazaiktól. Ám a korábban a lilákat is irányító Bakó Botond időkérése és a nyitottabb védekezésre váltás után kezdett éledezni a Várda, amely a szünetig utolérte riválisát.

A második játékrész első fele kiélezett, szoros és fordulatos csatát hozott, felrémlett a két együttes november végi, szintén szabolcsi Magyar Kupa-meccse, amely döntetlennel és így a vendég Békéscsaba továbbjutásával ért véget. Ez azonban más nap és találkozó volt, sajnos.

A Bakó-csapat ezúttal nem hagyta kicsúszni a kezéből a meccset és a hajrában lelépte a csabai garnitúrát. Az utolsó tíz percre ötgólos előnnyel fordultak a gyors találatokkal építkező, jobban koncentráló és összeszedettebb hazaiak, akik ezzel meg is pecsételték a vendégek sorsát. Papp Bálint hiába kért kétszer is időt és próbálta variálni a felállást, forgatni és felrázni a széthulló együttesét. A hajrában Kiss-Walfisch is lehetőséget kapott, de addigra már eldőlt minden – az első háromnegyed óra alapján azonban a különbség és a végeredmény meglehetősen túlzónak tűnik.

A tabellán nyolc ponttal a 11. helyen álló szabolcsiak sikerükkel így négy egységgel léptek el a négy ponton ragadó, a 12. pozíciót elfoglaló csabaiaktól.

Az ENKSE a következő pénteken a 14 csapatos első osztályban sereghajtó Érdet fogadja kulcsfontosságú alsóházi mérkőzésen.

Kisvárda Master Good SE–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 28–20 (12–12)

NB I.-es női mérkőzés. Kisvárda, 400 néző. V.: Horváth P., Marton B.

Kisvárda: Graovac – Udvardi 2 (1), Karnik Sz. 2, Bouti 2, Sápi 2, Juhász Gréta 4, Mérai 5. Csere: Mátéfi D. (kapus), Siska 1, Habánková, T. Radojevics 1, Trúnková 2, Akijama 6 (4), Sztamenics 1, Kadlicsek, Makkai. Vezetőedző: Bakó Botond.

Békéscsaba: Razum 1 – Andróczki 1, Lanisztanin 4 (2), Bucsi 4, Mayer Sz. 2, Gyimesi 1, Hajtai. Csere: Szabó D. (kapus), Giricz L. 2, Termány, Horváth G. 2, Borbély M. 1, Török F., Vámosi 2, Kiss-Walfisch. Vezetőedző: Papp Bálint.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–1. 7. p.: 3–5. 12. p.: 4–6. 18. p.: 6–9. 20. p.: 8–9. 22. p.: 8–11. 28. p.: 12–11. 34. p.: 13–14. 38. p.: 16–15. 42. p.: 17–18. 47.p.: 21–18. 50. p.: 23–19. Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2.

Bakó Botond: – Az első félidőben elmaradtunk attól a sebességtől, amit vártam, nem mertük abban a tempóban felvállalni a játékot, ahogy szerettük volna. A védekezésváltásunk után hatékonyabbak lettünk, de a támadójátékunk ritmusa is jó volt egy szakaszban.

Papp Bálint: – Megérdemelt hazai győzelem született, Sajnos, az utolsó tizenöt percben a támadójátékban teljes mértékben elfogytunk, a Kisvárda pedig rendkívül jól használta ki gyengeségeinket, megingásainkat. Könnyű gólokat szerzett, illetve magabiztosan uralta a végjátékot ellenfelünk. A másodikjátékrészben ahazaiak nyitott védekezésével szemben nem találtuk meg a megoldást. Rengeteg eladott labdánk volt, ziccereket hibáztunk. Ennél jobb teljesítményre lett volna szükség tőlünk, hogy eredményesebbek legyünk ezen a mérkőzésen. Az első félidőben akadtak jó megoldásaink, ám nem sikerült megtartani az előnyt, a hajrát pedig már biztosan játszotta le a kisvárdai együttes. Ha összességében nézzük, akkor lehet, hogy túlzó a végeredmény, de a hajrá alapján nem, a végére összeestünk, ugyanúgy, mint több korábbi őszi bajnoki meccsünkön is már. Változtatni kell ezen, hogy ilyen könnyen ne adjuk meg magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában