Magyar Falu Program

2022.12.29. 15:13

Kétmilliós támogatást kap a kevermesi sportkör

Sikeres pályázatról számolt be csütörtökön sajtótájékoztató keretén belül Erdős Norbert országgyűlési képviselő, valamint Lantos Zoltán, a Községi Sportkör Kevermes alelnöke, korábbi elnöke. Az egyesület kétmilliós forintos támogatásban részesült a Magyar Falu Program civil pályázati kalapjából.

P. B.

Lantos Zoltán, Kevermes polgármestere és a sportkör alelnöke, valamint Erdős Norbert országgyűlési képviselő /Fotó: Bencsik Ádám/

Erdős Norbert az eseményen hangsúlyozta, nem újdonság, hogy nagyon fontosnak tartja a sport támogatását a kormányzat, továbbá kiemelte, lényeges szempont az is, hogy a megyei sportszervezetek sikeresek legyenek és itt most egy ilyen egyesületről beszélhetünk.

– Nagy megtiszteltetés itt lenni és beszámolni arról, hogy egy kistelepülés civil szervezete támogatást nyert el – mondta Lantos Zoltán, a sportkör egyik vezetője és Kevermes polgármestere.

– Ezen támogatások nélkül a hozzánk hasonló kis szervezetek nagyon nehezen működnének, ezért nagyon szépen köszönöm a döntéshozóknak és képviselő úrnak, hogy eredményes volt a pályázatunk. Tudni kell, hogy Kevermesen több civil szervezet is működik. A labdarúgó-szakosztály a legaktívabb és mozgatja meg a legtöbb tagot, vonja be a sportba a legtöbb gyermeket.

Az épülő, orosházi birkózócsarnokban megtartott eseményen elhangzott, hogy az Orosházi Spartacus Birkózó Klub 700 ezer forint támogatásban részesült a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) programjának pályázatán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában