Spartacus

2022.12.29. 14:58

A fiatalok sportolására fordítják a támogatást az orosházi birkózók

Sikeres pályázatról számolt be csütörtökön Orosházán egy sajtótájékoztató keretén belül Erdős Norbert országgyűlési képviselő, valamint Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke. Erdős Norbert szerint fontos, hogy sikeresek legyenek a Békés megyei sportszervezetek.

Papp Bálint

/Fotók: Bencsik Ádám/

Az épülő birkózócsarnokban megtartott eseményen elhangzott, hogy az egyesület 700 ezer forint támogatásban részesült a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) programjának pályázatán. Ugyanitt hangzott el az is, hogy a kevermesi sportkör is a sikeres pályázók között szerepel, a dél-békési egyesület 2 millió forint támogatásban részesült.

– Tudjuk, hogy Orosháza életében milyen nagy jelentőséggel bír a az Orosházi Spartacus Birkózó Klub – emelte ki Erdős Norbert. – Nem újdonság, hogy nagyon fontosnak tartja a sport támogatását a kormányzat. Érdemes felhívni a közvélemény figyelmét a SOSZ-ra és a sportszervezetek vezetőit is arra biztatom, hogy minél többen lépjenek be az országos szövetségbe, hiszen így még erősebb lábakon állhatnak. Fontos, hogy a megyei sportszervezetek sikeresek legyenek és itt most egy ilyen egyesületről beszélhetünk.

Szél Attila a SOSZ „Hiszek benned sportprogram” program kapcsán elmondta, a kezdeményezés célja, hogy minél több fiatal gyermek sportolhasson, ehhez pedig évről-évre jelentős támogatást biztosít az országos szövetség a tagjainak.

Az orosházi klubvezető arra is kitért, hogy a SOSZ sok oktatási, könyvelési, jogi és sportedzői segítséget is nyújt a tagjainak, ezért ő is arra biztatja a megyei sportklubokat, hogy ha lehetőségük nyílik rá, lépjenek be ők is a Sportegyesületek Országos Szövetségébe.

– A 2012-ben létrehozott sportprogramban minden évben pályázatot nyújtunk be, hogy az utánpótlás, az óvodások és a fiatal, feltörekvő általános iskolások sportolására fordítsuk a támogatást – mondta Szél Attila. 

Lantos Zoltán, Kevermes polgármestere és a sportkör alelnöke, Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Szél Attila, az orosházi klub elnöke, és Fekete Bálint, az OSBK vezetőségi tagja.

– Ennek köszönhetően jelentős toborzó munkát végezhetünk. Ebben az évben hétszázezer forintot nyertünk, amelyet sorversenyekre, szakedzői oktatásra és a gyermekek jutalmazására költünk. Nagyon örülünk, hogy minden évben a „Hiszek benned sportprogram” keretében támogatáshoz juthatunk, minden klubot biztatok, hogy legyen tagja a Sportegyesületek Országos Szövetségének, hiszen minél többen vagyunk, annál jobban működik egy ilyen szervezet.

A tájékoztatón Erdős Norbert kiemelte, hogy a SOSZ-os pályázaton nyert támogatás 65 százaléka személyi jellegű, elsősorban edzői kifizetésekre, öt százaléka marketingre, míg a fennmaradó harminc százalék olyan tárgyi eszközök beszerzésére fordítható, amelyek egy éven belül elhasználódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában