Atlétika

2022.12.16. 16:50

Itthon készül a fedett pályás szezonra Márton Anita

Nem utazott el melegövi edzőtáborba, az alapozást az itthon minden igényt kielégítő nyíregyházi atlétikai centrumban végzi. Márton Anita már javában készül a fedett pályás atlétikai szezonra, melynek fő eseménye a jövő márciusi isztambuli Európa-bajnokság lesz.

Gajdács Pál [email protected]

Márton Anita

Fotó: Török Attila

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnok súlylökője azért dolgozik, hogy addigra jó formába kerüljön.

– A felkészülést november elején kezdtük el a következő évre – válaszolta érdeklődésünkre Márton Anita. – Voltam már egy hetes edzőtáborban Nyíregyházán, amit karácsonyig egy újabb követ, szintén a szabolcsi megyeszékhelyen. Számunkra ez nagyon fontos, hiszen ott tudunk versenykörülmények lökni fedett pályán. A karácsonyi ünnepek idején lesz egy kis leállás, majd a két ünnep között újra edzeni fogunk.

Márton Anita elmondta, hogy a versenyszezon január közepén kezdődik meg, egyelőre úgy néz ki, hogy január végén külföldön lesz egy viadala, ami különösen is fontosnak ígérkezik a március végi törökországi fedett pályás Európa-bajnokság miatt.

 

– Erre külön szinttel lehet eljutni, illetve a legjobb tizenhat versenyzőt hívják meg. A fedett pályás szezon után következik egy újabb alapozó időszak, és jön a szabadtéri szezon, amelynek mindenképpen az augusztusi budapesti világbajnokság lesz a fő eseménye. A felkészülési versenyek programja még nem állt össze teljesen, mert még nem látjuk a teljes versenynaptárt. A téli eredményektől is függ, hogy majd nyáron külföldre hová tudok elmenni versenyezni. Mindig is az a típus voltam, aki szeretett sokat versenyezni, ez a következő szezonban sem lesz másképp, minél több viadalra próbálunk felkészülni, hiszen az a legjobb edzés. A nehéz gazdasági helyzet az atlétikában is jelen van, a támogatásokat nálunk is visszafogták sajnos. Próbálunk mi is a lehető legjobban meggondolni, hogy mire költünk, mikor megyünk edzőtáborba. A jelenlegi helyzetből fogjuk a lehető legtöbbet kihozni – beszélt az atlétákat is érintő megpróbáltatásokról Márton Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában