Labdarúgás - Megye I.

2022.11.10. 12:14

A legjobbjukat kell hozni a gyulaiaknak, ha ponttal akarnak hazatérni

Három forduló maradt az őszi szakaszból a megyei I. osztályban és a szombati, 13. körben sem maradunk rangadó nélkül. Két csalódott csapat feszül egymásnak az orosházi Mátrai Sándor Stadionban. Az OMTK-ULE vereség, a Gyula egy kudarcként megélt jaminai döntetlen után csap össze a javítás reményében.

Gajdács Pál [email protected]

Forrás: Shutterstock

November 12., szombat, 13.30

Orosházi MTK-ULE 1913 (1.)–Gyulai TFC (4.)

Buza Barnabás, az OMTK-ULE 1913 edzője: – Medgyesbodzáson elszenvedtük szezonbeli első vereségünket, de nem dőlünk a kardunkba. A meccs utáni első edzésen is látszott, nincsen baj, továbbra is megvan a csapategység. Kétségtelen, hogy kissé érezhető volt a csapaton a jóllakottság érzése, de, ahogyan az egyik játékos fogalmazott: „Lehet azonnal javítani!” Készülünk a Gyula ellen. Nincsenek formában, ám biztosan lesz ismét egy olyan negyedórájuk, amikor belelendülnek, vagyis oda kell figyelni. Huszár Gergő sajnos hetek óta harcképtelen és Gedó Lóránt sem egészséges.

Sajben Gábor, a Gyulai TFC edzője: – Az utóbbi időben a Jamina elleni volt a harmadik olyan mérkőzés, ami nem úgy sült el, ahogy szerettük volna. Bár gödörben vagyunk, de nem mondtunk le a dobogóról. Az orosháziak kikaptak Medgyesbodzáson, de volt már ilyen mérkőzésük, csak azokat behúzták. Motiváltak lesznek, és nekünk a legjobbunkat kell hozni. Nem lesz teljes a keretünk, mert Nagy Gergely megsérült a Végegyháza ellen.

Szarvasi FC (3.)–Jamina SE (12.)

Somogyi János, a Szarvasi FC edzője: – Sajnos nem sikerült jól a Végegyháza elleni rangadó, pedig szerintem ősszel toronymagasan a legjobb játékot nyújtottuk, de el kell ismerni, hogy ellenfelünk nagyon jól futballozott. Ott lebeg a csapat szeme előtt, hogy úgy térjünk téli pihenőre, hogy négy-öt ponton belül legyünk az első helyezetthez képest, ehhez győznünk kell szombaton. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit is lenézzünk, a Jamina ráadásul az elmúlt fordulóban a Gyula ellen szerezte meg első pontját. Pilán Márkó játéka kétséges, Deli Lajos ugyanakkor újra játékra kész lesz.

Szeghalmi FC (5.)–Végegyházi SE (2.)

Boruzs István, a Szeghalmi FC edzője: – A tizenharmadik forduló következik, ami reméljük szerencsét hoz számunkra. A megye egyik legjobb csapata ellen szeretnénk megmutatni a szebbik arcunkat.

Gyomaendrődi FC (8.)–Nagyszénás SE (6.)

Tasi Róbert, a Gyomaendrődi FC edzője: – Sajnos nem úgy jönnek össze a dolgaink, ahogyan szeretnénk. Talán túlságosan is felvállaljuk a támadójátékot, hátul kinyílunk és így mindig egy góllal többet kapunk. Sarkadon is kaptunk két potyát, miközben rengeteg helyzetet kihagytunk, vagyis elöl és hátul is sokat hibázunk. Próbáltunk változtatni az összetételen, igyekeztünk mást gyakorolni, volt, ami vissza is jött a mérkőzéseken. Azt hiszem, hogy főként a fejekben kell rendet rakni, mert még a játékkal nem is lenne baj. Az a rutintalanság számlájára írható, hogy pillanatokon belül meg tud zavarodni a csapat. Fontos lesz a Nagyszénás elleni mérkőzés, mert ha nem nyerünk, akkor lemaradunk.

Medgyesbodzás SE (7.)–Sarkadi Kinizsi LE (11.)

Mazán Zoltán, a Medgyesbodzási SE edzője: – A sarkadiak Gyomaendrőd ellen aratott győzelme is figyelmeztet: nehéz mérkőzés előtt állunk. A találkozó háromesélyes, bármelyik csapat nyerhet. Lendületben vannak ők is. Az a csapat győz, amelyik jobban át tudja menteni az elmúlt időszakban látott formáját. Zártabban kell védekezni, elöl pedig minél több helyzetet kell kialakítani. Arra is fel kell készülni, hogy csak kisebb területekbe tudunk majd befutni. Örvendetes, hogy Dunai Zoltán újra csatasorba áll. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában