Labdarúgás - Megye I.

2022.10.07. 13:47

Rangadó a Mátrai stadionban

A bajnokság első harmadának lezárására készülnek a csapatok a megyei első osztályban. A 9. fordulóban igazi rangadóra kerül sor, a mezőny élén álló Orosházi MTK-ULE a Gyula mellett a legnagyobb riválisnak számító Végegyházát fogadja a Mátrai Sándor Stadionban. A kék-fehérek szeretnék nagyszerű mérlegüket megtartani a kör végére is, amibe azonban beleszólna az újonc ellenfél.

Gajdács Pál, [email protected]

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Október 8., szombat, 15.00

Orosházi MTK-ULE 1913 (1.)–Végegyházi SE (2.)

Buza Barnabás, az Orosházi MTK-ULE 1913 edzője: – Ugyanolyan mérkőzés lesz, mint a többi, persze a tabellán elfoglalt helyezésre oda kell figyelni. Szeretnénk tovább nyújtani ezt a győzelmi szériát, s akkor komoly sanszunk lesz a bajnoki címre. Külön nem szoktuk elemezni az ellenfelet, csak saját magunkkal foglalkozunk, de természetesen ismerjük a Végegyházát. Vannak NB-s szintű játékosaik és olyanok is, akik eddig csak a megyei bajnokságokban szerepeltek. Lesznek hiányzóink, hiszen Szabó Áron visszament Németországba, Szabó Ákos és Nagy Zsolt is sérült, utóbbit lehet, hogy hosszabb időre is elveszítjük. Egyértelműen a három pontban gondolkozunk, s ha ezt megszerezzük, akkor nagyon komoly előnnyel tudjuk lezárni a bajnokság első harmadát. Nagyon várjuk a nézőket is a mérkőzésre.

Balázs József, a Végegyházi SE edzője: – Nincs külön kiemelve ez a mérkőzés a többi közül, ugyanúgy készülünk rá, mint a többire. Tudjuk, hogy az Orosháza az NB III-ba akar kerülni, ezért mindent meg fog tenni a győzelemért. Nem számít annyira kiemelkedő csapatnak, mint volt tavaly a Körösladány. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, de mi a három pontért küzdünk. Aki az első nagy hibát elköveti, az fogja elveszíteni a mérkőzést. Többen is rendbe jöttek, így majdnem teljes csapattal várjuk a találkozót.

Gyomaendrődi FC (5.)–Szeghalmi FC (6.)

Tasi Róbert, a Gyomaendrődi FC edzője: – Az utóbbi három hétben bizonyos dolgokkal nem voltam elégedett, megfelelő szemléletváltásra lesz szükség. A Szeghalom jó csapat, jó támadókkal rendelkezik és idegenben is eredményes, a védelmét talán zavarba lehet hozni, igaz, a mienket is. Mi jobban támadófelfogásban játszunk, mint korábban, de emiatt a középpályás védekezésünk még nem tökéletes. Ha sikerülne begyűjteni a három pontot – ami kötelező –, le tudnánk a szeghalmiakat szakítani, kicsit fellélegezhetnénk és jókedv költözne az öltözőbe. Nem vagyunk tökéletes állapotban, az edzéseken is kevesebben voltunk a napokban, ám szinte mindenkire számíthatok.

Nagyszénás SE (7.)–Jamina SE (10.)

Juhász Norbert, a Nagyszénás SE edzője: – A helyzetkihasználás miatt elégedetlen vagyok, legutóbb hét ajtó-ablak ziccer maradt ki, az Orosháza elleni egy tipikus nulla–nullás mérkőzés volt, nüanszokon múlott minden. A Gyomaendrőd és a Medgyesbodzás elleni meccseket sajnos eltékozoltuk. Két belső védőnk hiányzott Végegyházán, amit bizony megéreztünk. Van egy jó alapcsapatunk, de ha valaki kiesik, akkor a kispadról – ahol még sok tapasztalatlan fiatal ül – nem tudjuk megfelelően pótolni. A Jamina kikapott Sarkadon, ami megtévesztő lehet, hiszen biztos vagyok abban, hogy ellenfelünk bármikor össze tudja magát szedni egy mérkőzésre. Érdekes, mert mi tízet rúgtunk annak a Sarkadnak, amelyik most legyőzte a Jaminát. Magabiztos győzelemben bízok, ha van rá mód, szeretnénk minél több gólt lőni. Zábrák Zoltán és Rafaj Patrik hiányozni fog sérülés miatt.

Sarkadi Kinizsi LE (9.)–Gyulai TFC (3.)

Balogh Csaba, a Sarkadi KLE edzője: – Reményem szerint ad némi lökést a Jamina ellen megszerzett idei első győzelmünk. Bízom abban, hogy ha ugyanazzal az akarattal játszanak a fiúk, mint egy hete, még akár meglepetést is okozhatunk. Az első tizenöt perc döntő fontosságú lesz, hogy kihúzzuk kapott gól nélkül.

Medgyesbodzás SE (8.)–Szarvasi FC (4.)

Mazán Zoltán, a Medgyesbodzás SE edzője: – Amit elterveztünk Gyulán, az a tizedik percben felborult. Sajnos a rossz időjárás is megzavart bennünket, az első gól után nem tudtuk rendezni a sorainkat. A Gyulának minden összejött, de sokkal jobbak voltak az első félidőben. Sajnos láttam akaratbeli problémákat, és bebizonyosodott, ha nem tesszük oda magunkat százszázalékosan, nem tudunk ebben az osztályban sikert elérni. Láttam a Szarvast játszani, több olyan játékosuk van, aki képes egymaga eldönteni egy mérkőzést. Szeretnénk végig lőtávolban lenni, hogy esély legyen a minél szorosabb eredményre. A keretünk majdnem teljes, Szabó Szilárd fog hiányozni, aki kulcscsonttörést szenvedett.

A megyei I. o. állása

1. OMTK-ULE 8 — — 27—5 24
2. Végegyháza 5 2 — 14—7 17
3. Gyulai TFC 5 1 2 22—7 16
4. Szarvas 4 1 2 14—9 13
5. Gyomaendrőd 3 2 2 16—18 11
6. Szeghalom 3 — 5 20–24 9
7. Nagyszénás 2 2 4 22—14 8
8. Medgyesbodzás 1 2 4 11—21 5
9. Sarkadi KLE 1 — 6 8—36 3

10.Jamina SE — — 7 7—20 0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában