Kick-box

2022.10.07. 15:16

Kiválóan teljesítettek a csabai tehetségek

A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület két tehetsége, Debreczeni Lilla és Batke Erszébet is korosztályos világbajnok lett az olaszországi Jesolóban.

P. B.

A magyar a válogatott a csütörtöki versenynap végén a második helyen állt az olaszországi Jesolóban zajló korosztályos világbajnokság éremtáblázatán hét arannyal, nyolc ezüsttel és kilenc bronzzal. A hét aranyéremből kettőt csütörtökön a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó békéscsabai JALTE–Debreczeni Team versenyzői szereztek.

Tizenkét megyei tehetség lépett küzdőtérre csütörtökön és közülük öten hagyták el győztesen a tatamit. A gyermek leány 33 kg-os súlycsoport döntőjében Debreczeni Lilla fölényesen verte bolgár ellenfelét, és szerezte meg első világbajnoki címét. Sokkal nehezebben nyert vb-címet +36 kg-ban a szintén csabai Batke Erzsébet a mindig veszélyes írek egyik versenyzőjével szemben.

Fazekas Kinga és Stír István ezüstérmet szerzett, gyarapítva a szépen bővülő magyar éremgyűjteményt. A gyermek és kadett-1 (serdülő) korosztály eredményessége annak is köszönhető, hogy itthon gyakran már az óvodáscsoportokban kezdik az edzéseket, és gyermekként is több versenyen vehetnek részt a tehetségek. 

A kadett-1 korcsoportban, 32 kg-ban csabai házi döntőre kerül sor: Debreczeni Frida Szekeres Flórával találkozik. +47-ben Jancsó Lili a súlycsoport esélyeseként érkezett a vb-re, ennek megfelelően hengerelt osztrák ellenfelével szemben. A döntőben itt is magyar–magyar összecsapás lesz majd. Szikora Bence, Jancsó Csenge és Viczián Dániel nem tudta megszerezni a végső győzelmet, bronzérmük így is nagyon szépen csillog. Light-contact szabályrendszerben Dohányos Anna és Kása Hanna, bár mindent megtettek a továbbjutás érdekében, nem jutottak tovább a következő fordulóba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában