Ungvári Miklós

2022.09.15. 10:59

Olimpiai ezüstérmes dzsúdóssal edzhettek a csabai fiatalok – Galériával

Nem akárki tartott edzést szerdán délután Békéscsabán, a Hato Judo és MMA SE Andrássy úti termében. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós előtt sorakoztak fel kicsik és nagyobbak, várva annak instrukcióira.

Gajdács Pál, [email protected]

Ungvári Miklós

Fotó: Bencsik Ádám

Mintegy harminc dzsudogiba öltözött, izgatott kis dzsúdós állt sorba, várva London olimpiai ezüstérmesére, aki egy rövid beköszöntő után egy kis humorral rögtön oldotta a feszültséget, mindenki ámulattal figyelte a példakép szavait.

Halmágyi Antal, a HATO Judo és MMA SE egyik edzője ezúttal tétlenségre volt kárhoztatva, mint mondta, ígérete szerint az egész edzést Ungvári Miklós tartja.

A ceglédi születésű 41 éves klasszis tornászokat megszégyenítő mozdulatokat mutatott be, s bár azt mondják, a régiek edzésein még a légy zümmögését is meg lehetett hallani, addig most hangos zsivaj töltötte be a termet. Tegyük hozzá, közben mindenki fegyelmezetten, a pontosságra törekedve hajtotta végre a gyakorlatokat.

– Mondhatom azt, hogy hírvivői vagyunk a magyar sportnak és igyekszem ellátogatni az ország klubjaiba – mondta érdeklődésünkre Ungvári Miklós, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya. – Volt időszak, amikor szinte az egész országot bejártuk. Nagyon fontos nekünk, hogy ennek a tízmilliós országnak, tizenötmilliós nemzetnek egészséges gyermekeket neveljünk, hogy olyan tradicionális sportággal ismerkedjenek meg, ami nevelő célzatú. Minden sportág az, de ez a dzsúdóra hatványozottan igaz.

Ungvári elmondta még, hogy idáig még nem volt alkalma eljönni a HATO-hoz, amelynek felnőtt bajnoki bronzérmese is van. 

– Békéscsabán ugye két klub is van, a másiknál már jó néhányszor megfordultam nemcsak edzésen, hanem még edzőtáborban is. Éppen itt volt az ideje, hogy ide is eljöjjek, ahol nagyon sok barát, ismerős található. Baráti kapcsolat révén kaptam felkérést, hogy tartsak itt egy edzést. Ezúton kérek elnézést, hogy csak most jutottam el ide. Van itt olyan edző, akivel gyakorlatilag együtt versenyeztem. Örülök, hogy itt lehetek és láthatom a kis dzsudokákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában