Labdarúgás

2022.09.22. 13:58

Csabán és Szeghalmon rúgják a 11-eseket

Tavaly első alkalommal csaknem negyven helyszínen rendezték meg az I. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságot a felnőttmezőnyben, amelyen kétezer induló közül az amatőr, megye II.-es bajnokságban játszó szegedi Heredea Máté végzett az élen, és ezzel az övé lett az egymillió forintos fődíj.

P. B.

Fotó: Attila Janics

A címvédő ezúttal Békéscsabán próbál túljutni a területi selejtezőn, amelyre szombaton 10 órakor a Békés megyei első osztályban szereplő Jamina SE szervezésében kerül sor a klub Bessenyei utcai pályáján. A másik megyei helyszínen, Szeghalmon 14 órától indul a program. A döntőre a Budapest Honvéd–Mezőkövesd élvonalbeli labdarúgó mérkőzés szünetében kerül sor október 8-án a Bozsik Arénában.

Az egyik legnagyobb hazai közösségi futball-eseménysorozat fővédnöke, a válogatottsági rekorder, a nemzeti csapatban 108 alkalommal pályára lépő korábbi kiváló kapus, Király Gábor, aki nemcsak szakmailag, hanem személyesen is támogatja a bajnokságot, nemzetközi kapusiskolájából kapusokat biztosít a rendezvényekre, köztük az országos döntőre.

Az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságban nemcsak profik és amatőrök, hanem volt válogatott játékosok is részt vesznek, a sztárselejtezőben például Egressy Gábor, Kabát Péter, Szanyó Károly, Wukovics László is farkasszemet nézett Király Gábor tanítványaival. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában