Fogathajtás

2022.09.22. 12:37

A rossz idő sem ijesztette el a hajtókat Csorváson

Bár az esős, meglehetősen hűvösre fordult időjárás miatt több program elmaradt a hagyományos Csorvási Gazdanap keretében, a szintén már nagy tradícióval bíró fogathajtó versenynek zöld utat adtak a szervezők. És milyen jól tették! Három híján harminc fogat sorakozott fel a pályán, akik látványos, izgalmas versenyt vívtak a különböző számokban.

Csorvás első ízben adott otthont a megyei finálénak.

Bár esős délelőttel kezdődött a verseny, ennek ellenére 27 fogat megérkezett a kezdésre. A remek szervezés, a kedves fogadtatás, majd a kedvezőbbre váló idő hozzájárult a jó hangulathoz és egész nap nagy volt a nézettsége a versenynek. A szép számmal kilátogatók nézők izgalmas hajtásokat láthattak.

A verseny a Gyeraj Mihály emlékére kiírt Békés megyei fogathajtó bajnokság döntője is volt a póni kettes- és az egyesfogatok részére, Csorvás első ízben adott otthont a megyei finálénak.

A legtöbben a kettesfogatok CAN-C kategóriájában indultak, ahol tizenheten neveztek. A póni kettesfogatok CAN-C kategóriájának Békés megyei bajnoka Lénárt Sándor, az Orosházi Szabadidőpark és LSE hajtója lett, aki a csorvási versenyen is győzni tudott. Bár Kiss Fanni, a kondorosi Széchenyi Lovas Egyesület hajtója csak harmadik lett az egyesfogatok CAN-C kategóriájában, a bajnoki címet megszerezte.

 

Eredmények

Póni kettesfogat, CAN-C (P2) megyei döntő: 1. Lénárt Sándor, 2. Németh Zsolt Ervin (mindkettő Orosházi Szabadidőpark és LSE), 3. Krizsán Balázs (Széchenyi LE, Újkígyós). Bajnok: Lénárt Sándor, 2. Krizsán Balázs, 3. Németh Zsolt Ervin. Egyesfogat CAN-C (H1) megyei döntő: 1. Katona Tamás (Tiszaföldvári Lovas Klub SE), 2. Makoviczki Fanni (Aranykalász Lovas Club, Újkígyós), 3. Kiss Fanni (Széchenyi LE). Bajnok: Kiss Fanni, 2. Makoviczki Fanni, 3. Skorka Gábor (Széchenyi LE).

Kettesfogat CAN-C (H2): 1. Koncsek Ferenc, 2. Tóth Attila (mindkettő Széchenyi LE), 3. Bíró Norbert (Sióréti Lovas Egyesület). Póni kettesfogat CAN-D: 1. Csiki Zoltán (Széchenyi LE), 2. Farkas Attila István (Orosházi Szabadidőpark és LSE).

A kettesfogatok bajnoki döntőjét szeptember 24-én a Kondorosi Lovasnapok keretében tartják meg, ahol a tervek szerint tizenegy versenyszámban hirdetnek majd győztest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában