Orosháza/Róma

2022.09.04. 16:22

A bajnoknő a dobogó minden fokára felállhatott az Európa-bajnokságon

Gombkötőné Tóth Ilona senior úszó jelenleg is Rómában tartózkodik, számára vasárnap délelőtt értek véget a Masters Úszó Európa-bajnokság versenyszámai.

Cs. I.

Gombkötőné Tóth Ilona

Ahogy arról már napokkal korábban hírt adtunk, az úszónő a 70-74 éves korosztályban állt rajtkőre. Gyorsúszásban elsőként a 200 méteres távon bizonyított: a rutinnak, az elszántságnak és a felkészültségnek köszönhetően elsőként csapott a célba, s akasztották nyakába az Európa-bajnoknak járó aranyérmet. Pénteken 50 méter gyorson bronzérmet szerzett, vasárnap pedig a 100 méteres gyorsúszásban remekelt és másodikként ért célba.

– Ma volt az utolsó nap a kihívásokból, teljesült a vágyam (és nemcsak gondolatban) a valóságban is. Sorozat éremmel térhetek haza – nyilatkozta hírportálunknak, miközben fogadta a sok gratulációt. Arról is mesélt, hogy testben és lélekben is egy nagyon megterhelő időszak áll mögötte. Ám a színvonalasan megrendezett Európa-bajnokságon remekül érezte magát.

– Nagyon jó volt és örömmel gondolok vissza Rómára – tette hozzá immáron az örök város látnivalóiban gyönyörködő bajnoknő, aki kihasználja olaszországi tartózkodásának minden pillanatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában