Feketén-fehéren

2022.08.23. 12:24

Madzagfalvi sakkverseny volt Békésen

A békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében immáron 14. alkalommal rendezték meg a Madzagfalvi felnőtt és gyermek rapid sakkversenyt. Az alsósoknál 7, a felsősöknél 9 tanuló vívott körmérkőzést. A felnőtt csoportba nevező 11 sakkozó számára 7 fordulós svájci rendszerű bajnokságot rendeztek.

V. L.

Fotó: Shutterstock

A legkisebb gyermekek küzdelmei szarvasi fölényt hoztak, ami érthető, hiszen Patkó Lajos műhelyéből került ki a legtöbb induló, Kiélezett versenyben Csipai Maja Dorka győzött, aki a 6 partija során 4,5 pontot szerzett.

A felsősök versengését a gyulai sakkozók dominanciája jellemezte. Itt Budai Máté nagy fölénnyel bizonyult a legjobbnak. A felnőttek csatáit a helyi klub sakkozóinak házi versenye jellemezte. Pontelőnnyel Balogh Imre lett a befutó Sándor Pétert megelőzve, a harmadik helyre pedig Deák Zoltán ért oda.

Kategóriánkénti érmesek. Alsós korcsoport: 1. Csipai Maja Dorka (Szarvas, Szlovák) 4,5 pont, 2. Huszár Máté (Szarvas, Szlovák) 4, 3.Barta Bálint János (Békéscsaba, Evangélikus) 4. Felsős korcsoport: 1. Budai Máté (Gyula, Implom) 6,5 pont, 2. Gyenge Gergő (Gyula, Implom) 4,5, 3. Godó Csongor (Gyula, Implom).

Felnőttek: 1. Balogh Imre (Békési TE) 6 pont, 2. Sándor Péter (Békési TE) 5, 3. Deák Zoltán (Békési TE) 4,5. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában