Kick-boksz

2022.08.21. 19:13

Javában készülnek a JALTE-nál

Nyáron sincs megállás a harcművészek világában, egymást érik az edzőtáborok, gőzerővel zajlik a felkészülés a zsúfoltnak ígérkező őszi versenyidényekre. Így van ez a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó kluboknál is.

Az elmúlt időszakban is folyamatosan tart a munka a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) Debreczeni Dezső mester vezette point-fighting csapatánál is. A JALTE Gyulán tartott edzőtábort, előtte is több helyen is edzettek a fiatalok, gyakorlatilag szinte nyári szünetet sem tartottak. A gyulai tábor fontos állomás a felkészülésben, harmincnyolcan edzettek a fürdővárosban, ahol a válogatott kerettagok közül is mindenki ott volt.

Napi három edzést tartott Debreczeni Dezső, a délelőtti programban erősítés és technikai tréning szituációs gyakorlatokkal szerepelt, délután pedig kétórás küzdelmi edzésen készültek a versenyzők. A szeptember végén az olaszországi Jesolóban rajtoló korosztályos világbajnokságot megelőző hetekben napi két edzéssel készül a csabai klub, lesz egy tréning reggel, iskola előtt és egy tanítást követően, délután is. A JALTE sportolói Csongrádra is elutaztak a point-fighting edzőtáborba, ahová a küzdelmi tréningek miatt valóban megérte átmenni. Debreczeni elmondta, néhány versenyzőjüknek a vb előtti utolsó hónap lemondásokkal jár majd, de azért még idejük, mindenesetre folyamatosan ellenőrzik a versenysúlyokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában