Horgászverseny

2022.08.17. 07:31

Egyéni megyei bajnokságot rendeztek Gyomaendrődön

A Békés Megyei Method Feeder Egyéni Bajnokságot rendezték meg a közelmúltban a fűzfás-zugi versenypályán. A két versenynapon, a két fordulóban mintegy húszan vettek részt.

P. G.

Forrás: BMH

Mint az a Körösvidéki Horgász Egyesületek  Szövetsége (KHESZ) beszámolójából kiderült, a korábbi évektől eltérő helyszín más halfogási technikát igényelt, sok versenyző ezt ügyesen tudta is adaptálni a versenypálya bőséges halállományához. A 10-15 méter közötti távolság bizonyult a legeredményesebbnek, a megélénkülő szél kedvezően hatott a halak aktivitására. 

Forrás: BMH

A versenyzők nem mindegyike számított arra, hogy method módszerrel kiemelkedő mennyiségű fogásra lehet számítani. A résztvevők meglátása szerint a Fűzfás-zug eredményes pálya lehet az országos method fordulóknak is.

Általános véleményt volt az is, hogy a fogásokból hiányoztak ezúttal a növendék korosztályú és az intenzíven telepített háromnyaras pontyok. 

Forrás: BMH

A versenyzők jellemzően és eredményesen a keszegállományának fogási lehetőségeit használták ki. A fogott keszegek a 25 dekás átlagtól felfelé mozogtak, a nagyobb termetű gyönyörű dévérkeszegek fogása extra élményt jelentett. A versenyzők kiemelték, kevés olyan pálya van, ahol ilyen mennyiségben és nagyságban fogható a dévérkeszeg.

A két forduló összesítése alapján a mezőny átlagfogása 25 kiló körül alakult. 

Forrás: BMH

A fogások szempontjából egyértelműen az időjárási front előtti szombati 36 fokos hőmérséklet bizonyult jobbnak 290 kilós mezőny összfogást adva, a verseny teljes ideje alatt 493,1 kilót fogtak a versenyzők. Az első helyen Szalai Zsolt végzett, második lett Megyeri Norbert, míg harmadik helyen Papp Bence Ferenc végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában