Röplabda

2022.07.05. 09:01

Vonzó volt a BRSE

Rutinos, az Extraliga előző kiírásának második legjobb pontszerző játékosával, a bolgár nemzeti csapat erősségével, Ralica Vaszilevával erősített a Békéscsabai Röplabda SE. A 30 éves ütő három szezon után hagyta el a Fatum-Nyíregyháza csapatát, hogy a következő idényben már a Viharsarokban harcoljon a bajnoki címét.

Gajdács Pál

Ralica Vaszileva célja a bajnoki cím /Fotó: Pusztai Sándor/MW/

Vaszileva ezekben a napokban a Nemzetek Ligájában szerepel a bolgár nemzeti csapattal, ezért a tényleges békéscsabai bemutatására még várni kell. 
A kitűnő játékos interjút adott a BRSE klub honlapjának, és elmondta, hogy már az előző szezon közben eldőlt, hogy Nyíregyházáról távozni fog. Nem sokkal később pedig megkeresték Békéscsabáról, hogy szeretnék leigazolni. 

Elkezdtünk tárgyalni, a folyamat során pedig azt éreztem, hogy a céljaink, a mentalitásunk és a munkamorálunk is passzol – emlékezett vissza a tárgyalásokra a bolgár játékos. – Úgy gondolom, hogy én is segíthetek a csapatnak, és a csapat is segíthet nekem, hogy jobb játékossá váljak. Kívülről is kiválóan szervezett és profi klub benyomását kelti a BRSE, jó irányba halad, ez is vonzó volt számomra. 

Vaszileva elárulta, hogy addig nem szeretett volna senkivel sem kommunikálni, amíg nem lett hivatalos a megállapodás, mert hát sosem lehet tudni… Ezért még a szintén Nyíregyházáról Békéscsabára igazoló csapattárssal, Pintér Andreával sem egyeztetett. 

Láttam, hogy Andi éppen nyaral, nem is akartam zavarni, de amint jön a szünet számunkra a Nemzetek Ligájában, felveszem vele is a kapcsolatot. 

Vaszileva elmondta még, hogy Békéscsabát, a várost még nem annyira ismeri. – Eddig mindössze egyszer volt időm körbenézni a városban, de amit láttam, az tetszett. A szurkolók pedig fantasztikusak, mindig szép számmal vannak jelen a hazai meccseken, és remek hangulatot csinálnak! 

A rutinos röplabdázó szeretne tovább fejlődni, és ehhez Békéscsaba ideális állomás lehet. 

Magammal szemben mindig magas elvárásokat támasztok, ez most sincs másként. A csapat előtt pedig a következő szezonban nem lehet más a cél, mint a bajnoki cím és a kupagyőzelem. Nagyon jó esélyünk lesz erre. 

Vaszileva Nyíregyházán csapatkapitány volt, tanácsaival, rutinjával sokat segíthet majd Békéscsabán is a fiatalabb társainak. 

Valószínűleg én leszek az egyik legtapasztaltabb játékos a keretben, és mindig nyitott vagyok bármilyen feladatra. Szívesen segítek a fiataloknak, megosztom velük a tapasztalataimat ha igénylik, de nem vagyok az a típus, aki állandóan a nyakukra jár. Szeretnék jó példát mutatni nekik a hozzáállásommal, valamint azzal, ahogy az edzéseken és a meccseken teljesítek – jegyezte meg a BRSE honlapján Ralica Vaszileva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában