Edzőtáborok

2022.07.22. 13:00

Övfokozati vizsga is szerepelt a Békés megyei programban

A nyári pörgésben a gyulai várnál és Békésen is edzőtábort tartottak a megyei harcművészek. Mészáros Mercédesz rangos elismerésben részesült.

P. B.

Gregor László, Mészáros Mercédesz és Szabó Ferenc

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a harcművészek nagy családjában is pörög a nyár, egymást érik a táborok, oktatások, szemináriumok. Nincs ez másként a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok esetében sem.

Az elmúlt hétvégén a gyulai vár mellett az ismert keleti fegyver, a nuncsaku használatának rejtelmeiben mélyedhettek el az érdeklődők Deák László, az Okányi Kick-box Klub vezetőjének az irányításával. A jó hangulatú és tartalmas szemináriumon a nuncsaku különböző technikáinak, a pörgetések, az átvételek, a csapások mozdulatainak megtanítása mellett, illetve néhány egyszerű formagyakorlat szemléltetésén túl igazi érdekességet jelentett a nuncsaku-verseny. 

A viadal pontrendszerű szabályrendszerrel zajlott, amelyben az okányi egyesületnek már nagy gyakorlata volt. A szemináriumon, amely emléklapok átadásával zárult, kick-boksz és gosinkai karate harcművészek vették részt.

A gyulai központú Samuray Kyokushin Karate SE is megrendezte egyhetes edzőtáborát Békésen, a dánfoki üdülőközpont területén. Mint szempai Szabó Ferenc 1. dan klubvezető tájékoztatása szerint az eseményen 46 fő vett részt. Vendégként köszönthették szenszei Szecsei Szilárd 3. dan fokozatú kjokusin karate mestert, aki tréninget is tartott. 

A Samuray SE karatésai

Kemény munka folyt napi négy edzéssel, még éjszaka is gyakoroltak a „harcosok”. A békési tábort övfokozati vizsga zárta, amelyen 24 karatéka bizonyította sikeresen, hogy megérett a következő fokozatra a szenszei Gyenes Sándor 3. dan és szempai Szabó Ferenc 1. dan vezette vizsgabizottság előtt.

Az edzőtábor eseményeinek mintegy megkoronázásaként szempai Mészáros Mercédesz a „Békés Megye Kiváló Harcművésze” elnevezésű rangos elismerésben részesült, amelyet sihan Gregor László 8. dan, a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség elnöke adott át. A sikeres összejövetelt jövőre is szeretnék megrendezni – várhatóan még több résztvevővel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában