Triál-sport

2022.07.02. 20:14

Extrém kerékpárosok foglalták el Orosháza belvárosát – galériával

Szombaton immáron másodízben rendezték meg Orosháza központjában a Triál-Sport Magyar Kupa extrém kerékpáros versenyt.

G. P.

/Fotó: Bencsik Ádám/

A szervezők jó munkát végeztek, az elmúlt hét a szombati versenyig az előkészületekből állt, technikás, nemzetközi nehézségű pályát építettek raklapokból, nagy méretű gumiabroncsokból, kábeldobokból és farönkökből. Az ülés nélküli bringákkal versenyzők itt találkoztak először a pályával, ezért a felépített akadályokat nem lehetett előre begyakorolni. Rutinból kellett jól és látványosan menni.

Pocsai Richárd, menedzser elmondta, hogy a versenyre negyvenhatan érkeztek, közöttük magyar profi és utánpótlás válogatott sportolók is.

– A profi kategóriában az orosházi születésű Kovács Péter is kerékpárra szállt, aki a debreceni Szabó Péterrel együtt a profi válogatott tagja is egyben. Külföldről, Romániából és Szlovákiából is vártunk versenyzőket.

A nap első részében az U12-es, az open (itt bárki rajthoz állhatott, akár nem szabályos triál kerékpárral is), a kadet, majd az U15-ös és kezdő kategóriák között dőlt el az első hely sorsa. Délután a senior hobby és a senior pro, majd legvégül a profi kategória mezőnye mutatta be tudását. Utóbbi verseny egy eséssel kezdődött (a debreceni Szabó Péter és Ónodi István volt a főszereplő, ám egyikük sem sérült meg), a győzelmet Kovács Péter szerezte meg, Szabó Péter és a nagyváradi Kiss Roland előtt.

Szabó külön kedvezett a hazai közönségnek azzal, hogy egy keréken ugratott át egy 2,5 méter magas, függőlegesen felállított rönk tetejéről, a másfél méterre elhelyezett másik függőleges rönkre.

A Triál-Sport Magyar Kupa extrém kerékpáros versenysorozatban az orosházi jelentette a második állomást a négy közül.

Eredmények. Elit: 1. Kovács Péter, 2. Szabó Péter, 3. Kiss Roland. Open kategória: 1. Borbély-Dénes Csanád, 2. Lehotay-Kövy Lukács, 3. Sass Máté. U12: 1. Horváth Leó, 2. Turóczi Lőrinc, 3. Demeter Lóránt. Kadet: 1. Papp Zalán, 2. Bráner Bence, 3. Kisari Marcell. U15: 1. Tarkövi Dominik, 2. Turóczi Lőrinc, 3. Bráner Bence. Kezdő: 1. Garai József, 2. Árgyelán Márk, 3. Michl Gábor. Senior Hobby: 1. Tutor Csaba, 2. Pusztai Sándor, 3. Fark Zsombor. Senior Pro: 1. Fark Zalán, 2. Sári Zsolt, 3. Majoros János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában