Labdarúgás

2022.06.10. 10:43

Stratégiai megállapodás a Szent Mihály FC-vel

Az idei nyáron döntő változások történnek a Gyulai Amazonok Női Labdarúgó Egyesület életében. A szegedi Szent Mihály FC tavasszal államilag finanszírozott női labdarúgó akadémia lett. A szegediek megkeresték a Gyulai Amazonok vezetését és stratégiai partnerséget ajánlottak fel, melyet a fürdővárosi egyesület örömmel elfogadott.

G. P.

Gyulai Amazonok Női Labdarúgó Egyesület /Beküldött fotó/

Az országosan ismert gyulai egyesület több évtizede kiváló női labdarúgók sokaságát nevelte ki, több futballista került be a korosztályos és felnőtt válogatottba, gazdagítva az egyetemes magyar sportot. A helyi lehetőségeik nem voltak elegendőek ahhoz, hogy a tehetségek Gyulán bontakozzannak ki, emiatt nagyon sok gyulai lány karrierje került távol szülővárosától.

– Az idei évtől viszont egy új és bővülő lehetőség mentén erősen javulni fognak az utánpótlás-nevelés anyagi feltételei, valamint a versenyeztetés minőségi esélyei – nyilatkozta Molnár Zoltánné, a Gyulai Amazonok elnöke. – Mindez azt jelenti, hogy a lányoknak helyben áll majd rendelkezésére a labdarúgó akadémiai képzés minden feltétele és tovább maradhatnak úgy a szülői házban, hogy annak semmiféle hátrányát nem szenvedi el a labdarúgó karrierjük, sőt az otthon szeretetéből még merítkezhetnek.

Első lépésként a lányok edzéslehetősége fog javulni, hiszen a foglalkozásaikat és a mérkőzéseiket a Grosics Akadémia létesítményében végezhetik, emellett a szakmai munkában és az Akadémiai versenyeztetésben is egyre szorosabb kapcsolatot fog kiépíteni a két egyesület, és lehetőség nyílhat a legtehetségesebb gyulai játékosok előtt az NB I.-es szereplésre a Szent Mihály FC-ben.

– Rendkívül örültünk a Szent Mihály megkeresésének, hiszen a célunk az, hogy a déli régió a női labdarúgásban évről évre fel tudja venni a többi régióval versenyeztetésben és tehetségképzésben a versenyt – folytatta Molnár Zoltánné. – Mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen több, mint húsz éve foglalkozunk leány, női labdarúgással, és szeretnénk a minőségi szakmai hátterünket tovább bővíteni. Sok új lehetőség nyílik számunkra ezzel a megtisztelő felkéréssel, mellyel élni fogunk. Hiszünk egy erős dél-magyarországi női labdarúgásban és hisszük, hogy Gyula városa ennek meghatározó szereplője lesz. Ezúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Gyula városának sportlétesítmény fenntartójának eddigi segítségét, őket az új lehetőségünk mellett is a legtermészetesebb és legerősebb partnerének tekintjük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában