Diáksport

2022.06.08. 14:53

Csabaiak a dobogón

Az elmúlt hétvégén több helyszínen is diákolimpiai versenyeket rendeztek. Szombathelyen a kisiskolás (1. és 2. korcsoport) labdarúgók, míg Miskolcon a hetedikes és nyolcadikos diákok összevont labdajátékok küzdelmei zajlottak. Összességében csaknem ezer tanuló vett részt a versenyeken a pünkösdi hosszú hétvégén.

P. B.

Fotó: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Szombathelyen rangos helyszín adott otthont a megnyitónak: a Haladás labdarúgóstadion, és a torna rangját tovább növelte, hogy a gyerekek nagy örömére a legendás korábbi válogatott kapus, Király Gábor is kilátogatott a mérkőzésekre. Békés megyei szempontból feltétlenül örömteli, hogy az 1. korcsoportban, az elsősök és másodikosok küzdelmében a békéscsabai Lencsési Általános Iskola lett az ezüstérmes. A torna legjobb mezőnyjátékosának a csabai Gere-Bényei Mátét választották meg. A 2. korosztályban, a harmadik-negyedikeseknél az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola együttese nyolcadikként zárt.
Miskolcon három labdajáték küzdelmei zajlottak a 3. és 4. korcsoportban. 

Kézilabda, kosárlabda, röplabda szerepelt a programban, így kiemelt létszám, több mint hatszáz sportoló vett részt a háromnapos versenyeken. Kézilabdában és kosárlabdában egyértelműen az utánpótlás-akadémiák fölénye látszódott, röplabdában viszont kisebb települések csapatai is szóhoz jutottak az előkelő helyezések kiosztásánál, mint például Sümeg, Kunhegyes, Dág általános iskolái. Leány röplabdában kiválóan teljesített mindkét békéscsabai résztvevő: a Petőfi Utcai Általános Iskola csapata második lett a nyíregyházi Móricz Zsigmond iskola mögött, míg a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium együttese ötödikként zárt a nyolcas mezőnyben. A legjobb szélsőütőnek a Petőfis Matuska Orsolyát, míg a legjobb előkészítőnek csapattársát, Fekete Ramónát választották – a mindössze 15 éves feladó márciusban az extraligás Békéscsabai Röplabda SE felnőttcsapatában is bemutatkozott már.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában