Kézilabda - NB I B.

2022.05.07. 21:03

Súlyos békési vereség tartalékosan

Súlyos vereséggel zárta a szombati bajnoki mérkőzését a Békési FKC férfi kézilabdacsapata. Az NB I B.-s bajnokság felsőházi rájátszása 6. fordulójában a veszprémi akadémisták ellen maradtak alul a viharsarkiak, akik betegséggel és sérülésekkel küzdve léptek pályára.

V. L.

Illusztráció /shutterstock.com/

BFKA-Veszprém–Optimum Solar-Békési FKC 35–25 (16–12)

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. felsőházi rájátszás, Veszprém, 70 néző. V.: Hajdu T., Halász A. Békés: Kiss O. – Osgyán 2, Haszilló 2, Varsandán Á. 1, Kiss R. 2, dr. Czina, Szász 2 (1). Cs.: Borbély, Takács (kapusok), Árpási 7, Mezei 1 (1), Fedor 2, Kohlrusz 1, Lele 1, Dávid 4. Edző: Padla József. A Veszprém legjobb dobói: Dobi 5, Markovics 5 (1), Mikler K. 4, Tóth I. 4, Végh 4.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 7/2.

Az első tíz perc kiegyenlített küzdelmet hozott (4–4), ám ekkor egy hármas szériával először épített ki nagyobb különbséget a hazai együttes. 

A veszprémieknél mutatkozó jó kapusteljesítménynek köszönhetően állandósult a 3-4 gólos különbség, sőt a 22. percre ezt is megtoldotta egyel Szabó Tas (13–8). A hosszú út fáradalmai béklyót helyeztek a békési lábakra, nem volt bennük meg az a dinamika, ami átsegíthette volna őket a holtpontokon.

A második félidő elején „benne ragadtak a rajtgépben” a vendégek. A pontatlan hét a hat elleni támadások következményeként 17–13-ról tízre nőtt a veszprémi fiatalok előnye (39. p.: 23–13), Mikler Krisztián kapus ebben az időszakban már a negyedik találatát szerezte üres kapura. 

A vendégek ettől fogva felszabadultabban játszottak, de már kiveszett belőlük a győzelembe vetett hit. A hazaiak pedig stabilan tartották a tekintélyes különbséget, és magabiztos győzelmet arattak.

A mai napon minden tekintetben kudarcot vallottunk. Most zsinórban három hazai mérkőzés következik, ahol teljesen más arcunkat kell mutatnunk ahhoz, hogy eredményt érhessünk el

– Padla József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában