Tenisz

2022.05.20. 14:52

Győzött és ott lehet a világdöntőben

Nagyon jó formát mutat a Viharsarok Tenisz Alapítvány színeiben versenyző Mokán István Damján.

G. P.

A 12 éves tehetség május elején egy horvátországi 2. kategóriás nemzetközi versenyen egyéniben és párosban is bronzérmes lett. A legutóbbi hétvégén már az idősebbek, a 14 évesek között versenyzett, a Champions Bowl 2022 Hungary elnevezésű kvalifikációs versenyen, aminek Dunakeszi városa adott otthont. Hankó Bálint versenyzője hatodik kiemeltként vágott neki a megmérettetésnek, s a két napig tartó rendezvényt a bajnoki cím elnyerésével zárta.

Az első körben nem kellett pályára lépnie, a másodikban Szász Leventét (BEBTO) 6:2, 6:3-ra, a 3. kiemelt csopaki Lizsicsár Csanádot  6:2, 6:4-re, az 5. helyen kiemelt panakoros Vörös Kristófot 7:6, 6:2-re, végül a döntőben a vasasos Sonkodi Boldizsárt 6:0, 4:6, 10:6-re verte. Győztesként kiérdemelte, hogy a szeptemberi világdöntőben képviselje hazánkat Umagban. Mokán István Damján 2021-ben is részt vett a horvátországi fináléban, ahol Magyarország először nyerte meg a Champions Bowl világdöntőt. A Viharsarok TA üdvöskéje idén is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a vándortrófea ismét magyar kezekben emelkedjen a magasba.

Edzője, Hankó Bálint sem jött haza Dunakesziről üres kézzel, ő tie-break bajnok lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában