Kézilabda - NB I B. / Videóval

2022.05.07. 12:46

Bajnok a békéscsabai csapat

Pénzügyőr–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 24–28 (12–13)

V. L.

Kukely Anna /Fotó: Imre György/

Kézilabda NB I B.-s női mérkőzés, felsőházi rájátszás, Budapest, 150 néző. V.: Dulai, Pisák. Békéscsaba: CSIZMADIA – Andróczki 1, Török 1, KUKELY A. 10 (4), MAYER 3, Gyimesi 1, Borbély 1. Cs.: Szabó D. (kapus), BENCSIK 6, Szögi, Iván 1, Bucsi 2, Kukely K. 2, Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálint. A Pénzügyőr legjobb dobói: Hudra 9 (4), Tóth A. 6.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4.

A szombati matiné találkozón a 2. percben Török góljával szerzett vezetést a Békéscsaba, majd Sass Kincső jó védései után az 5. percben 3–2-re fordított a hazai csapat. Nagy küzdelem folyt a pályán, a 12. percben Hudra Enikő negyedik góljával 6–5-re alakult az állás. 

A lila-fehérek mestere, Papp Bálint Bencsik Bojánát küldte a pályára, aki meghálálta a bizalmat, rendre betalált, így a 19. percben 6–8-nál a fővárosiak edzője, Csenki Judit időt kért. Mindez használt, hiszen két perc alatt egyenlített a Pénzügyőr, mi több a 24. percben 10–9-re fordított. Izgalmasan alakult a félidei végjáték, két gólos csabai vezetés után a 60. percben Papp Bálint időt kért, a hazaiak egyenlítettek, de az utolsó másodpercben Kukely Klára gólt lőtt a szélről, így egy gólos békéscsabai előnnyel mentek pihenőre a csapatok.  

Fordulás után a vendégek két perc alatt három gólos előnyre tettek szert, amire Hudra válaszolt két hétméteresből, így a 35. percben 15–16 volt az állás. A lila-fehérek gyors két gólja után, 15–18-nál időt kért Csenki Judit, mert érezte, ha nem avatkozik közbe, jobban is elhúzhat a Békéscsaba. 

Kukely Anna kiállítását követően két gólra feljöttek a hazaiak. A 45. percben Mayer találatával négygólos vezetést szerzett az Előre NKSE (17–21). A vendégek tartották az előnyt, a lelkesen küzdő fővárosiak ellen. Az utolsó tíz percben erősített a Pénzügyőr, és az 51. percben feljött két gólra (21–23). A csabaiak jobban koncentráltak, így az 54. percben ismét négy góllal vezettek (21–25). Az 57. percben Kukely Anna tizedik góljával mert ötre nőtt a különbség a két együttes között. A találkozón a vendégeket elkísérő szép számú szurkoló végig lelkesen biztatta csapatát, segítve ezzel a lila-fehér lányokat.

A látottak alapján a jobb teljesítményt nyújtó, rutinosabb Békéscsaba megérdemelten nyert, és ezzel megszerezte a bajnoki címet az NB I B.-ben, amit a lányok együtt ünnepeltek a szurkolókkal. 

Küzdelmes mérkőzés volt, az ellenfél végig jól harcolt. Gratulálok a lányoknak a bajnoki címhez, és az egész éves munkához, köszönjük a szurkolóink támogatását. Még két mérkőzésünk van a bajnokságból, azokon szeretnénk folytatni a mostani szériát

 – Papp Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában