Fit-kid

2022.05.04. 10:39

Aranyeső hullt a gyomaendrődi versenyzőkre

Tíz egyéni és öt csapatgyakorlatot mutatott be a bíróknak a gyomaendrődi KörösFit DSE 27 versenyzője a Szolnokon napokban megrendezett 1. Alföld Kupa fit-kid versenyen és ebből hét aranyérmet ért.

G. P.

Fotó: Koloh Judit

A New Top Talent Fitkid SE által életre hívott viadalon 150 gyermek mutatta be tudását.

A verseny két blokkból állt. Az elsőben a II. osztályú versenyzők és csapatok léptek a szőnyegre. A gyomaendrődi egyesület 4 egyéni gyakorlattal és 2 csapat formációval mutatkozott be. Gyuricza Nóra és Pataki Zoé egyformán ezüstérmes, Furka Dorka 4. lett. Csipai Csenge egyéniben, a Closer és a Wonderland elnevezésű formáció csapatban győzött korcsoportjában, elhozva a legfényesebb érmet és serleget.

A második blokkban a dance-es versenyzők léptek a szőnyegre. A gyomaendrődiek legkisebb versenyzője, a mindössze 5 éves Csipai Csepke, olyan szép produkciót mutatott be, amellyel nem csak a közönséget, de a bírókat is levette a lábáról, megszerezve ezzel az első helyért járó kupát. Gombkötő Zsófi, Fekécs Noémi már rutinos versenyzőnek számít. Ezen a fellépésen mindketten gyönyörű és pontos gyakorlatukkal lettek bajnokok lettek. Lövei Kíra a 3., Gellai Zoé a 4., Izsó Zorka az 5. helyet szerezte meg ezen a versenyen.

A csapatgyakorlatok során a Kiskutyák nevű 6-7 évesekből álló formáció az I. korcsoportban indult és ügyességüknek köszönhetően elhozták a győztesnek járó serleget. A Poco Loco II. korcsoportos csapat nagyon szép gyakorlattal érdemelte ki az ezüstérmet. A Szülinapi Buli csapat a III. korcsoportban népes mezőnyben összeszedett versenyzéssel a dobogó 3. fokára állhatott fel.

– A lányok nagyon jó formában és jó hangulatban érkeztek a versenyre – kezdte beszámolóját Gergely Orsolya, a KörösFit DSE elnöke, vezető edzője. – A hét aranyérem mellett számos második és harmadik helyezést sikerült elhoznunk, aminek szívből örültünk. 

Rengeteget készültünk erre a versenyre, hosszú alapozó munka áll a háttérben, ami nem könnyű, de megérte, hiszen minden gyomaendrődi lány pontszerző helyen végzett.

Gergely Orsolya elmondta, hogy a következő hónapban sem unatkoznak. Május 14–15-én Szolnokon, május 21-én pedig Tatán méretik meg magukat országos fit-kid versenyeken.

A gyerekeket felkészítésében a koreográfiák készítésében és az akrobatikánál Gergely Orsolya segítségére volt Varró Renáta, a lányok erőnléti edzéseit pedig Katona Ákos koordinálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában