Labdarúgás NB II.

2022.04.08. 20:44

Kecskemétre látogat az Előre

Az NB II.-es bajnokságban vasárnap 17 órakor a 13. helyezett, 36 pontos Békéscsaba 1912 Előre a tabella negyedik helyén álló, eddig 56 pontot gyűjtött Kecskeméti TE vendége lesz a Széktói Stadionban.

V. L.

Archív fotó

Az újonc hazaiak legutóbb a Nyíregyháza vendégeként értek el 2–2-es döntetlent, míg a lila-fehérek Lukács Raymond mesternégyesével 4–1-re győztek a Siófok ellen a Kórház utcában. A két együttes eddig huszonöt alkalommal találkozott egymással ezen a szinten, ebből  tizenegyszer a Békéscsaba nyert,  kilencszer a kecskemétiek diadalmaskodtak, és ötször döntetlen végződött az összecsapás. A 2021-22-es bajnokságban legutóbb ősszel, a 13. fordulóban mérkőzött egymással a két csapat, az október 24.-ei Kórház utcai találkozón 1–1-es döntetlen született.  

A kecskemétiek a télen öt új játékost igazoltak, köztük a korábbi békéscsabai támadót, Paudits Patrikot. Heten hagyták el a Bács-Kiskun megyei alakulatot, köztük a támadó Tóth Dániel, aki visszatért az Előréhez.  

A kecskemétiek 51 gólt szereztek az eddigi harmincegy fordulóban. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Lukács Dánielnek, aki önmagában tizenöt góllal járult hozzá csapata sikereihez, mellette Szalai Gábor hétszer, Tóth Barna öt alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

 

Schindler Szabolcs, a békéscsabaiak vezetőedzője a következőket mondta a klub honlapjának az esélyekről: 

– Következő ellenfelünk a másodosztályú bajnokság üde színfoltja. Szabó Pista nagyon jó összerakta a csapatot, és az eredményeik magukért beszélnek. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen mindkét fél számára más-más célok miatt nagyon fontosak a bajnoki pontok. 

– Bízom benne, hogy a Siófok elleni győzelem is hozzájárul ahhoz, hogy végre magunk mögött tudjuk hagyni hullámzó teljesítményünket, és ha ki tudjuk magunkból adni, amit tudunk, akkor akár újabb ponttal-pontokkal gazdagodhatunk.

 

A vasárnapi találkozót Móri Tamás vezeti, segítői Bede Tamás és Nagy Viktor lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában