Vívás

2022.04.08. 13:06

Honfitárs ejtette ki Grétát a vébén

Pénteken a párbajtőrözők számára is megkezdődött a junior világbajnokság az Egyesült Arab Emirátusok második legnagyobb városában, Dubajban.

G. P.

Gachályi Gérta

A sivatag közepén felhúzott impozáns Hamdan sportkomplexumban Gachályi Gréta junior egyéni Európa-bajnoki bronz-, csapatban aranyérmes vívó is pástra lépett. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia még elsőéves kadet párbajtőrözője 161 induló között a 20. számú csoportban kapott helyet és a várakozásoknak megfelelően sikerült kivívnia a továbbjutást. Ehhez azeri, indiai, brazil és spanyol ellenfelét kellett legyőznie, az olasz Siletti és az üzbég Biybimaryam azonban kifogott rajta. Ötvenötödikként került a 128-as főtáblára, ahol rögtön vívnia kellett, méghozzá a görög Nefeli Rodopolu ellen. Galli Zsolt versenyzője vette az akadályt, csörtéjét 12:9-re hozva. Nem lehetett boldog, amikor kiderült, hogy tapasztaltabb honfitársa, a tatai Büki Lili ellen kell megpróbálnia bejutni a legjobb 32 közé. A csoda, amit néhány hete a belgrádi Eb-n többször is megtörtént, ezúttal elmaradt, Gréta 15:12-es vereséget szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában