Úszás

2022.04.22. 15:53

Bohus Richárd újabb aranya

A debreceni felnőtt országos bajnokság második napján a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 pillangón megszerezte első bajnoki címét. A férfi 50 m gyorson a győri Szabó Szebasztián 21,99-es idővel nagy csatában legyőzte Milák Kristófot, a Bp. Honvéd versenyzőjét, aki 22,19-cel zárta a viadalt. A harmadik helyen a BVSC-s Németh Nándor végzett 22,20-as idővel.

Bohus Richárd /Fotó: MTI/Illyés Tibor/

Fotó: Illyés Tibor

Férfi 1500 gyorson remekül szerepelt a nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóf, aki tizenöt percen belül szeretett volna úszni.

– Sikerült, ezt akartam, az edzések alapján abszolút reálisnak tűnt, hogy összejön a tizenöt percen belüli idő. Tíz másodpercet javítottam az egyéni legjobb időmön, ez pedig nagyon komoly üzenet a világbajnokság előtt, elsősorban a nyílt vízi váltó miatt, ahol én vagyok a befejező ember, igaz a vetélytársak közül a leglassabb. Ez az idő azt mutatja, hogy ezen a téren is komoly javulás várható, és ez mindenképpen biztató. 

A békéscsabai Bohus Richárd, aki most a BVSC-ben versenyezz a 4x100-as vegyes váltóban nyert újabb aranyérmet.  A BVSC négyese Bohus Richárd, Takács Tamás, Kovács Benedek, Németh Nándor összeállításban győzött,  3:40,92-es idővel  a Kőbánya SC előtt, amely 3:42,72-es idővel lett második. V. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában