Billiárd

2022.04.11. 07:27

Berényi csaták

A Magyar Bábus Biliárd Egyesület Mezőberényben bonyolította le az eurokegel szakág negyedik szeparált versenyeit az I. és a II. osztályú mezőny számára. Előbbiek tornája békéscsabai, utóbbiaké csökmői győzelemmel zárult.

Gajdács Pál

Az első napon 12 nevezővel az első osztály küzdelmei zajlottak. A csoportmérkőzések után, idén először igazi Cápa-fölény kezdett kirajzolódni. A négy között a sokszoros győztes Szűcs Sándor Filadelfi Mihállyal ötszettes elődöntőt vívott. A Magamért BK fiatal játékosa már 2:0 arányban vezetett, ám Szűcsöt átsegítette rutinja a holtponton, fordítani tudott, így az újabb döntőjére készülhetett. A másik ágon Harmati László és Tomka Lajos találkozott. A jól küzdő berényi játékos helyenként megszorongatta a Cápák kapitányát, de végül nem tudta veszélyeztetni az összességében határozottabban játszó csabai játékos döntőbe jutását. A 3. helyért megvívott csata igazi sláger mérkőzést hozott. A döntő szettben Harmati László már jelentős különbséggel is vezetett, de Filadelfi Mihály képes volt ledolgozni a hátrányt, azután pedig magabiztosan megnyerni a döntő szettet.

 A döntő a vártnál kevesebb izgalmat tartogatott. Az első két szett hiába alakult izgalmasan, Szűcs Sándor remek játékkal, minimális különbséggel mindkettőt a maga javára fordította. Ellenfele ezek után már nem tudott komoly ellenállást kifejteni, így Szűcs megérdemelten győzedelmeskedett. 

Elődöntő: Szűcs Sándor–Filadelfi Mihály 3:2, Harmati László–Tomka Lajos 1:3. 3. helyért: Harmati László–Filadelfi Mihály 2:3. 

Döntő: Szűcs Sándor–Tomka Lajos 3:0. 

Végeredmény: 1. Szűcs Sándor (Belvárosi Cápák BK), 2. Tomka Lajos (Belvárosi Cápák BK), 3. Filadelfi Mihály (Magamért BK), 4. Harmati László (Berényi BK Szikora Csapat). 

Az I. osztály küzdelmeit követő napon a második vonal csatározásai rajtoltak. A 18 játékos közül a legutóbbi verseny győztese, Komlódi József és az első forduló legjobbja, Hangya Imre is bejutott a négy közé csoportjából. Mellettük a korábbi első osztályú versenyző, Vári László, illetve dr. Szabó László kvalifikálta magát. A két korábbi állomás győztese már az elődöntőben összecsapott egymással. Nagy küzdelemben a Korona BK versenyzője, Hangya Imre nyerte meg a találkozót. Eközben a másik asztalon Vári László esélyeshez méltó játékkal győzte le riválisát, aki azért a második szettben ráijesztett ellenfelére.

 A bronzmérkőzésen az elődöntők vesztesei élvezetes, szórakoztató és igen szoros összecsapását a berényi játékos nyerte. A döntő hatalmas küzdelmet hozott, a két játékos fej fej mellet nyert egy-egy szettet. A döntő játék derekán Hangya Imre végzetesnek tűnő hibáját Vári László remek játékkal használta ki, nem hagyva esély ellenfelének a felzárkózásra, így megérdemelten vehette kézbe a nap végén az első helyezettnek járó trófeát. 

Elődöntő: Hangya Imre–Komlódi József 2:1, dr. Szabó László–Vári László 1:2. 3. helyért: Komlódi József–dr. Szabó László 2:1. 

Döntő: Vári László–Hangya Imre 2:0. 

Végeredmény: 1. Vári László (Csökmői BK), 2. Hangya Imre (Korona BK), 3. Komlódi József (Berényi BK), 4. dr. Szabó László (Jóbarát BK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában