Tenisz

2022.04.05. 14:54

Az elődöntőért játszott Damján Portugáliában

A Viharsarok Tenisz Alapítvány legeredményesebb korosztályos versenyzője, a Nemzeti Tehetség Program által támogatott 12 éves Mokán István Damján a közelmúltban Portugáliában az Azores Open I. kategóriás nemzetközi versenyen mérhette össze tudását más országok játékosaival.

G. P.

Mokán István Damján /Beküldött fotó/

A 32-es táblán egyetlen magyar indulóként magabiztos játékkal verte 6:4, 6:0-ra a portugál de Oliveirát. A 16-ban a német Philipp Nagler nem tanúsított túl nagy ellenállást, Damján gémet sem veszített ellene. A 8 között a román ranglistaelső Andrei Radu ellen magas színvonalú mérkőzésen 6:1, 6:4 arányban vereséget szenvedett. Párosban a finn Aatu Niemela oldalán sikerrel vette az első kört, a portugál Dart, Bettencourt duót 6:1, 6:2-re legyőzve. A 4 közé jutásért egy francia duótól 6:4, 7:5-re vereséget szenvedtek.

– Nagyon elégedett vagyok, technikailag és taktikailag fontos lépéseket tettünk az utóbbi időkben, aminek eredménye szembetűnő volt portugál utunk során. Mentálisan kell még fejlődnie, hogy ne keseredjen el egy rontás miatt. Ha ezen változtatni tud, akkor nagyon jó esélyei lehetnek arra, hogy a legjobbak közé érhessen – tekintett vissza Hankó Bálint edző a nemzetközi megmérettetésre.

A fiatal teniszező a Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatán elnyert több mint 1 millió forintos támogatásnak köszönhetően szerepelhetett Portugáliában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában