Harcművészet

2022.04.09. 14:16

A Békés megyeiek is bemutatkoztak Veresegyházon

A közelmúltban, Veresegyházán, a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban sikeresen megrendezték az KI Művészetek Egyesülete által szervezett Ragadozók Kupa Harcművészeti Sportnapot és Gálaestet. A rendezők, akiket Pintérné Gazdag Anett 6.danos aikido mester vezetett, mindent megtettek, hogy sikeres legyen a sportesemény, amiért elismerés illeti őket!

Verasztó Lajos

A békéscsabai JALTE aikidosai /Forrás: JALTE/

Százhúsz fiatal sportoló (aikido, kick-box, karate, torna) és több tucat gyermek tekinthetett be a kick-box formagyakorlat, torna, aikido, eszközös edzések, ovis kick-box rejtelmeibe. Az edzők is mindent megtettek, hogy a sportolók fejlődhessenek: az orosháziak mestere, Puravecz Péter formagyakorlat szakágvezető, Schersing András, Horváth Zsolt, Papp Attila, Mónus Viktor és Nagy István jó munkát végeztek. 

Este pedig izgalmas ringes mérkőzéseket és látványos bemutatókat láthattak a nézők. A versenyzők és a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba, így a szép számú érdeklődő feltöltődve, élményekben gazdagon távozhatott. 

A megnyitón Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere, Cserháti Ferenc alpolgármester, Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke és Bodnár Gyula, a Nemzeti Aikido Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. A díszvendég, Mórádi Zsolt tízszeres kick-box világbajnok a mérkőzések kommentálásában is részt vett. 

Természetesen a látványos bemutatók sem hiányozhattak, vagyis igazi „sportshow” alakult ki. A meghívottak között jelen volt Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is. A Békés megyeieknek amúgy is fontos szerep jutott a tartalmas harcművész napon. A JALTE és a Fényesi Dojo SE aikidosai Balázs Sándor III. danos mester vezetésével vettek részt az oktatáson. Puravecz Péter mester, a magyar kick-box formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya, és az orosháziak válogatott versenyzője, Halustyik Cintia akrobatikus elemeket oktatott. A füzesgyarmati bírók, Gasparik Róbert nemzetközi kick-box versenybíró, és Fábián Mihály bíró a bíráskodásban segítette a sikeres rendezvényt.

A március 27-i vasárnap emlékezetes marad mindenki számára, aki műveli, vagy csak kedveli a harcművészeteket. Ezek után nem meglepő, hogy a rendezők bejelentették, hogy jövőre is szeretnék megrendezni a „ragadozók kupáját”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában