Kick-box - Galériával

2022.03.12. 16:57

Megkezdődött a diákolimpiai döntő Békéscsabán

Szombaton délelőtt a békéscsabai városi sportcsarnokban megkezdődött az V. kick-box diákolimpia országos döntője. A Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Kick-box Szakszövetség, és a JALTE-Debreczeni team által rendezett viadalon negyvenkilenc település 259 diákja küzdött az érmekért.

V. L.

Fotó: Imre György

A Békéscsabai Mazsorett Együttes műsora vezette fel a megnyitót, majd a Himnusz elhangzása után egy perces néma tiszteletadással emlékeztek a közelmúltban elhunyt, a megyei szövetség munkáját segítő Wertheim Albert ezredesre, és Bartyik Jenő mesterre, valamint a napokban az ukrajnai harcokban elhunyt Jevgen Zvonok, 22 éves ukrán kick-box bajnokra.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere megnyitójában kiemelte, két éve találkoztak itt a diákolimpia résztvevői, és most a megújult városi sportcsarnokban örömmel fogadja a város ismét az ország legjobb kick-boxosait. – Örvendetes, hogy a sportág bekerülhet az olimpiai programba, lehet, hogy a 2028-as los-angelesi nyári játékok résztvevői közé olyan fiatal is bekerülhet, aki most itt küzd a csabai tatamin.  

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke is üdvözölte a megjelenteket, és sérülésmentes, sportszerű versenyzést kívánt a diákoknak. 

Ezt követően Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke elismeréseket adott át. Kiváló Harcművész díjat kapott Brebowszky Zoltán (Contact KTHE Orosháza). Érdemes Mester lett Debreczeni Dezső (Békéscsabai JALTE). Elnöki különdíjban részesült Petró Lili, és Malatyinszki Bendegúz (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team).     

Több évtizedes, a sportág népszerűsítésében végzett munkájáért elismerésben részesült Verasztó Lajos, lapunk sportújságírója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában