Labdarúgás - NB II./galériával

2022.03.09. 19:56

Kétgólos hátrányból fordított a Békéscsaba

A labdarúgó NB II 27. fordulójában a kiesés ellen küzdő, legutóbbi öt bajnoki meccsén nyeretlen 17. Békéscsaba az előző három bajnokiján veretlen 12. helyen álló Ajkát fogadta. Békéscsabai Előre 1912–FC Ajka 3–2 (1–2)

Gajdács Pál

Fotók: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 350 néző. V.: Antal (Tőkés, Szilágyi N.). Békéscsaba: Winter – Farkas M., Albert (Máris, 46.), Bora – Hodonicki, Bor (Mikló, 74.) – Váradi (Horváth P., 74.), Fazekas L.(Sipos, 46.), Pantovics – Tóth D. (Ilyés, 66.), Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs. Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Tajthy – Csemer, Kenderes (Görgényi, 82.) – Lehoczky, Csizmadia Z. (Sejben, 76.), Tóth G. (Murka, 82.) – Szarka Á. Vezetőedző: Kis Károly.

 

Sárga lap: Albert a 22., Tóth G. a 30., Farkas M. az 54., Máris a 60., Sipos a 64., Lukács a 72., Tajthy a 90. percben.

Szögletarány: 6:9 (3:2)

Fotók: Imre Gyorgy

23. perc: Csizmadia hozta nagy helyzetbe Szarkát, aki szépen vette át a labdát, és 15 m-ről ballal a bal alsó sarokba helyezett, 0–1.

33. perc: Kenderes keveredett be a 16-oson belülre, balra Csizmadiához játszott, aki 8 m-ről jobbal lőtt, a labda a jobb kapufa tövéről a hálóba közepébe vágódott, 0–2.

33. perc: Kenderes keveredett be a 16-oson belülre, balra Csizmadiához játszott, aki 8 m-ről jobbal lőtt, a labda a jobb kapufa tövéről a hálóba közepébe vágódott, 0–2.

65. perc: Tóth Dániel kapott jó labdát Lukácstól, aki pontosan játszott jobbra Hodonickihez, ő pedig jobbal 13 m-ről a jobb alsó sarokba lőtt, 1–2.

80. perc: Bal oldalon futott egy békéscsabai támadás, Pantovics centerezése után Lukács két lépésről a bal felső sarokba lőtt, 2–2.

90+1. perc: Sipos–Ilyés volt a labda útja, utóbbi Lukácsot hozta helyzetbe, ő pedig jobbal a jobb felsőbe lőtt, 3–2.

Lassan melegedtek be a csapatok, az első komolyabb helyzet jó negyedóra elteltével a békéscsabai kapu előtt alakult ki. Hét perccel később egy tetszetős akció végén Szarka találatával már vezetett a Veszprém megyei együttes. Nem álltak vissza a vendégek és nem sokkal később kettő volt a különbség a csapatok között. A hazai védelemben állandó volt a zűrzavar, az Ajka a szünetig még további helyzeteket dolgozott és hagyott ki.

Nem volt benne a levegőben, hogy a második félidőben fordulat áll be a mérkőzésen, a 65. percben Hodonicki váratlan szépítő gólja után azonban vérszemet kapott az Előre és az utolsó tíz percben a magára találó Lukács Raymond duplájával fordított az álláson a teljesen lebénult Ajka ellen, amely már nem tudott válaszolni és végül vesztesen hagyta el a pályát. A Békéscsaba öt nyeretlen mérkőzés után szerzett ismét három pontot.

Jó: Lukács R., Winter, Ilyés, Tóth D., ill. Csizmadia, Szarka, Horváth D.

Schindler Szabolcs: – Az első félidő után volt még negyvenöt percem Békéscsabán, de a csapat bizonyította, hogy van tartása és meghosszabbította pár nappal az edzői állásomat. Mindenkinek el kell döntenie, hogy melyik irányba megyünk. Ma kaptam egy jelzést a csapat részéről, hogy mindenki százszázalékosan beleáll a munkába. Az első félidő gyenge volt, a másodikban viszont megmutattuk, hogy nulla–kettőről is képesek vagyunk nyerni. A csapatnak szeretnék gratulálni! Kis Károly: – Rendkívül csalódott vagyok, hiszen az első félidőben a két gólon kívül még voltak lehetőségeink, sőt a második félidő elején is, el kellett volna döntenünk a találkozót. Ehelyett egyszer hibáztunk, amivel felhoztuk a hazaiakat és ők ezt jól használták ki.

 

A Nemzeti Sport percről-percre tudósítását ITT olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában